ŠMEKERSKI: Migranti stigli na obalu, a Salvini poručio sad lepo odplovite za Nemačku!

ŠMEKERSKI: Migranti stigli na obalu, a Salvini poručio sad lepo odplovite za Nemačku!

Stav nove vlade Italije je da svi migranti koji nepozvani pokušavaju da uđu u Italji mogu da nastave sredozemnim morem u Atlantik i odu u nemačku luku Hamburg jer tamošnji režim Angele Merkel želi da ih primi.  

Takozvani humanistarni brodovi koji skupljaju migrante koji nepozvani kriminalnim putem dolaze u Evropu, postali su biznis NVO kojima povećavaju protok migranata, a samim time i obim svog posla. Zbog toga je nova vlada Italija zabranila ovakvu praksu, ali je brojne NVO ne poštuju.

„Humanitarni brod“ sa 64 ilegalnih migranata koji je NVO Sea Eye dovela u Italiju, pokušao je da se iskrca u toj zemlji, ali je dobio poruku ministra policije da mogu samo da produže u Nemačku luku Hamburg.

Malta je odbila ulazak ilegalnog broda dok je prolazio pored te države na putu za italijansko ostrvo Lampedus.

Pročitajte još:
UHAPŠEN MIGRANT, SVIREPO ZAKLAO MLADIĆA: Izgledao je srećan, zato sam ga ubio! (VIDEO)
PLAN LEDI KRV U ŽILAMA: Napad migranata na obdanište, deo dece pobiti ostatak za mamac!

Zvanična politika Italije je da više neće primate ilegalne migrante koji su postali veliki teret za budžet te zemlje, zbog velikog broja nezaposlenih migranata koji dolaze u tu zemlju kao tražioci azila.

Na poruku ministra Matea Salvinija da NVO može da preveze migrante u Hamburg to jest Nemačku koja masovno prima ilegalne migrante, potparol organizacije Sea Eye rekao je da to „ne dolazi u obzir“.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite