INCIDENTI: Italijani isterali 200 Roma koji su ilegalno živeli u tuđim stanovima! (VIDEO)

INCIDENTI: Italijani isterali 200 Roma koji su ilegalno živeli u tuđim stanovima! (VIDEO)

Grupa od 200 Roma koji su se ilegalnim putem u selili u tuđe stanove izbačena je u gradu Rimu, ali proces nije prošao bez incidenata kada se grupi nezadovoljnih građana koji su dugi vremenski period imali problema sa ilegalnim rezidentima, kasnije priključila stranka Forca Nova koja je pod čestim optužbama za fašizam.

Grupa građana došla je da pošalje poruku Romima da su ipak na kraju morali da se isele, a dobacivali su „Gubite se“ i „Napolje, napolje“.

Odlukom suda Romi su morali da napuste stanove, ali se to nije desilo. „Odbijamo svaku vrstu nasilja, ali takođe problemi ne smeju da se prebacuju u pregrađa“ rekao je Mateo Salvini ministar policije i ponovio svoje obećanje da će očistiti ceo Rim od ilegalnih kampova koje su napravili Romi.

Građani u kvartu Tore Maura istočno od Rima izašli su na ulicu da pozdrave akciju policije koja je iseljavala čak 70 Roma koji su ilegalno živeli u zgradi koja pripada opštini.

Situacija se pogoršala kada je manja grupa pripadnika stranke Forca Nove počela da skandira uvrede, a među njima je bilo i pojedinaca koji su salutirali.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite