KOSOVIZACIJA EVROPE: Tri članice EU uhapsile 60 albanskih gangstera u jednoj akciji!

KOSOVIZACIJA EVROPE: Tri članice EU uhapsile 60 albanskih gangstera u jednoj akciji!

Policija je uhapsila više od 60 osumnjičenika i zaplenila veliku količinu stabljika kanabisa i određenu količinu kokaina u velikoj operaciji protiv albanskih gangstera u Belgiji, Francuskoj i Nizozemskoj, saopštili su u petak belgijski tužitelji. 

Foto: Pixabay

Trodnevni talas racija počevši od srede, rezultirao je sa više od 8.200 zaplenjenih biljaka kanabisa, zajedno sa 200 grama kokaina, luksuznim automobilima, uključujući Ferrari i gotovo 90.000 eura u gotovini, prenosi Digital Journal.

Gotovo 650 policajaca bilo je uključeno u akciju u sve tri zemlje, rekli su tužitelji. Cilj je bila albanska kriminalna mreža uključena u trgovinu drogom, prostituciju, trgovinu ljudima, krivotvorenje i pranje novca.

Od 63 osobe u pritvoru, 15 ih je službeno uhapšeno, a tri su već optužene, rekli su tužitelji, dodajući da, iako su glavni osumnjičenici smešteni u Briselu, Amsterdamu i istočnom belgijskom gradu Liežu, mreža je takođe delovala u Britaniji, Francuskoj i Italiji.

Pročitajte još:
ODSEĆIĆU TI GLAVU: Migrant se zaleteo sa mačem na čoveka! (VIDEO)
ŠMEKERSKI: Migranti stigli na obalu, a Salvini poručio sad lepo odplovite za Nemačku!

Većina hapšenja izvedena je u Belgiji, ali sedam ih je odrađeno u Holandiji i dva u Francuskoj.

Akcija je rezultat informacija koje je policija dobila kada su prošle godine zaplenili plantažu kanabisa u južnoj Belgiji, navode tužitelji.

Izvor: Dneva Gazeta/ Digital Journa/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite