MIGRANT OSKATIO GENITALIJE ĆERKI OD 7 GODINA: Neću da se oseća previše seksi!

MIGRANT OSKATIO GENITALIJE ĆERKI OD 7 GODINA: Neću da se oseća previše seksi!

Migrant iz Somalije koji već neko vreme živi u Švedskoj podvrgao je svoju ćerku mutilaciji (sakaćenju) genitalija, procesu prilokom koga se ženske genitalije obrezuju. Ova praksa je u Švedskoj zabranjena, a na sudu je otac rekao da nije želeo da se njegova ćerka „oseća previše seksi“.

Ovaj slučaj je jedan od prvih ove vrste u Švedskoj koji je došao do medija, iako je zakon donet još 1982. godine ova praksa je već decenijama veoma prisutna među migrantskom populacijom, kao i u velikom broju islamskih zemalja. U Švedskoj se ova praksa kažnjava sa kaznom do 10 godina zatvora.

„Ovo je jasan slučaj, radio se u ilegalnoj praksi koja je izvršena u Švedskoj, a ona postaje ilegalne i u drugim zemljama“ rekla je Ana Vigars, tužioc u ovom slučaju i dodala da je praksa česta u zajednicama iz Afrike i sa Bliskog Istoka.

Otac žrtve je somalijski taksista u Švedskoj, a uhvaćen je kada je borac protiv mutilacije ženskih genitalija ušao u njegov taksi i pitao ga da li zna nekoga ko obavlja ritual „sunna“ (sakaćenje ženskih genitalija), vozač mu je odgovorio da zna, jer je svoju sedmogodišnju ćerku podvrgao zahvatu.

Somalijski migrant je dodao da je to uradio svojoj ćerki, jer su mnogi ljudi u državi njihovog porekla prigrlili takvu praksu kao deo njihove kulture i da u tome nema ničega pogrešnog.

Nakon izlaska iz taksija zaposleni u organizaciji koja se bori protiv ovakve prakse se obratio policiji, nakon lekarske provere ustanovljeno je da su genitalije sedmogodišnje devojčice podvrgnute sakaćenju. Kako navodi otac je insistirao da podržava ovu praksu, jer „žene ne trebaju da se osećaju previše seksi“.

Pored Švedske jedna od zemlja u Evropi koju najviše pogađa ovaj vid nasilja je Ujedinjeno Kraljevstvo. Pošle godine preko 5.000 ovakvih slučaja zabeleženo je u Velikoj Britaniji, a preko 9.000 žena je zatražili pomoć od strane medicinskih radnika zbog posledica koje im je izazvalo sakaćenje genitalija.

Izvor: Dnevna Gazeta/Breitbart

Vest na engleskom jeziku možete pogledati klikom OVDE.

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite