Novi manifest feminstkinja kaže ženama nemojte da rađajate, deca u prljavština!

Novi manifest feminstkinja kaže ženama nemojte da rađajate, deca u prljavština!

Ni Nemačka kao da više ne može bez skandala. U epicentru najnovijeg su njena 38-godišnja profesorka Verena Braunšvajger i njena knjiga-manifest „Kinderfrai šat Kinderlos” („Nerađanje umesto bezbednosti”). 

Foto: Pixabay

Braunšvajger u svom manifestu predstavila je brojne ekstremističke stavove. Bez uvijanja je objavila da „nova deca nisu potrebna” jer će njihovo rađanje pogoršati klimatsku situaciju na planeti.

Ona iznosti novu teoriju zavera da svaka nova „gladna usta” znače — novu tonu ugljendioksida što će dovesti do apokalitičnih promena. I kaže:

„Uskoro nećemo imati šta da dišemo. Lednici će se istopiti i svi ćemo propasti. Prestanite da rađate!“

Braunšvajger apeluje na žene da se dobrovoljno odriču materinstva i kao drugi razlog za to navodi — ekonomsku krizu. Još je dodala da za majke na porodiljskim bolovanjima rade svi koji nemaju decu. A to, po njenim rezonima, nije pravično.

Sve joj je ovo bilo premalo, pa je dodala:

„Od dece nema nikakve koristi. Ona nikoga ne čine srećnim. Roditelji su zombiji koji hodaju. Još je Niče govorio da su novorođeni nova prljavština koja stiže u ovaj svet.”

U Nemačkoj se povodom manifesta već čuju pitanja tipa: „Na šta li je mislila majka Braunšvajger kada ju je rađala?”.

Neki Nemci su već objavili da ne žele da njihova deca obezbjeđuju penzije Braunšvajger i njenim pristalicama.

Manifest Braunšvajger se pojavio u zemlji u kojoj se broj Nijemaca iz godine u godinu sve više smanjuje.

Verena Braunšvajger je, inače, radikalna feministkinja.

I u Nemačkoj prema feministkinjama — i liberalnim i marksističkim — postoji rasprostranjena odbojnost koju u dobroj meri provocira njihova agresivnost.

Anketa grupe SurveyMonkey pokazala je da u SAD skoro polovina muškaraca-rukovodilaca ne želi da ima išta poslovno sa ženama jer zaziru od optužbi za seksualno uznemiravanje. A 30 odsto zaposlenih muškaraca priznaju da se pored žena na poslu osećaju nelagodno.

Izvor: Sputnik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite