VUČIĆ: Zapad ćuti o taksama dok traže dijalog, nećete se tako igrati sa Srbijom! (VIDEO)

VUČIĆ: Zapad ćuti o taksama dok traže dijalog, nećete se tako igrati sa Srbijom! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić sastali su se u 12 časova sa političkim predstavnicima Srba iz južne srpske pokrajine.

Pet meseci traje teror nad Republikom Srbijom posle uvođenja taksi od 100 posto. Više od šest godina da Albanci nisu ispunili jedinu odredbu Briselskog sporazuma, formirali su tzv. vojsku Kosova suprotno čak i svom aktu, doneli su Platformu koju su propratili sa dva zakonska akta koja je direktno uperena protiv dijaloga – rekao je Vučić.

– U poslednje vreme događaju se još neke stvari koje pokazuju bahatost, oni govore slobodno o ujedinjenju Kosova i Albanije i svi se prave da ne vide i svi ćute, oni žele da ukinu Srbima pravo na mišljenje, pravo na drugačiji stav – kaže predsednik.

– Slučaj Račak je fabrikovanje Vilijama Vokera, bednog plaćenika koji danas radi poslove za Albance i za novac. A srpski ministar je smenjen zato što je rekao nešto što se ne sviđa albanskom lobiju – kaže Vučić.

Vučić je rekao da će se 29. aprilu u Berlinu s Tačijem, Haradinajem i Ramom održati sastanak i da je zamolio predstavnike Srpske liste da sačekaju taj sastanak i razgovor sa predsednikom Kine.

Kako kaže, predstavnicima Srba rekao je dve stvari.

– Ne dozvolite Albancima da sa 0,1 posto glasova izaberu vaše predstavnike. Imaćemo sastanak u Berlinu sa Makronom, Merkel i sa predstavnicima kosovskih vlasti. Pre toga ću se sastati sa kineskim predsednikom i obavuiću jedan veliki razgovor sa Vladimirom Putinom. Onda ću izaći pred narod i reći kako stoje stvari – kaže Vučić i navodi da će biti mera koje će Srbija preduzeti, ali da prvo čeka da obavi sve sastanke.

– Imate slučaj da je Haradinaju ukinuta viza za Ameriku, pa mu je posle 15 dana vraćena. Takse su uveli pre pet meseci, sad niko sa Zapada više i ne govori da se takse ukinu, već da se vratimo za pregovarački sto i nastavimo dijalog. Tako se sa Srbima nećete igrati, ma koliko da ste jaki – rekao je Vučić.

Izvor: Srbijadanas.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite