BILBORDI ZA EVROPSKE IZBORE: Gola Evropljanka koju muslimani drže kao robinju! (FOTO)

BILBORDI ZA EVROPSKE IZBORE: Gola Evropljanka koju muslimani drže kao robinju! (FOTO)

Nemačka opoziciona stranka AfD pokrenula je kampanju za izbore za evropski parlament sa bilbordima koji se odnose na istoriju porobljavanja Evropljana na verskoj osnovi od strane muslimana.

Berlinski ogranak Alternativa za Nemačku, oštro je počeo kampanju za evropske izbore sa željom da razbije predrasude o većinskom stanovništvu kao diskriminatorima, a manjinama kao istorijskim žrtvama.

Na bilbordu se nalazi slika poznatog francuskog umetnika Žan-Leona Žeroma iz 1866 godine, pod nazivom „Pijaca robova“.

Radi se prikazu trgovine belim robovima koji su otimani iz Evrope, od stane Berbera muslimanskog naroda sa severa Afrike. Ispod slike na kome ne prikazana gola žena koju prodaju beberski trgovci AfD je stavio natpis Damit aus Europa kein ‘Eurabien’ wird – u predvodu „Da Evropa ne postane Evroarabija“.

Profesor istorije Robert Dejvis sa univerziteta u Ohaju procenjuje da je preko milion evropskih hrišćana porobljeno od strane severno-afričkih muslimana u periodu od 1530. do 1780. godine.

Porobljavanje i masovne otmice hrišćana najčešće su se dešavale u Italiji, Francuskoj, Španiji i Portugalu, ali i svu žrtve berberskih otmica bili čak i Englezi i Islanđani.

Pirati koji su živeli u gradovima na severu Afrike u Tunisu i Alžiru, pljačkali su Mediteran i Atlantik, otimajući muškarce žene i decu. Efekat pljački je bio toliko jak da su Francuska, Engleska i Španija izgubile hiljade brodova, a veliki pojasevi obale u Italiji i Španiju su napušteni i ostali nenaseljeni.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite