Migranti detonirali eksploziv u prostorijama Salvinijeve stranke!

Migranti detonirali eksploziv u prostorijama Salvinijeve stranke!

Dvojica migranata osumnjičeni su za podmetanje eksploziva na prostorije italijanske stranke Liga, čiji je predsednik ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini. 

Migranti Abderrahim S. star 37 i Moktar J. su pod istragom, zbog sumnji da su detonirali eksploziv u prostorijama Lige, a par je identifokovan preko sigurnosnih kamera.

Mariano Falkone, regionalni koordinator lige u Salernu rekao je da je „Napad uperen protiv Matea Salvinija i Lige“ i nazvao je akt uznemirujućim.

„Ne smemo da spustimo gard“, rekao je Falkone i upozorio da u zemlji postoje grupe koje mogu da zamena teroriste iz kranje levice koji su u Italiji vršili masovne terorsitičke napada 1970-ih godina.

Jedan od takvih terorista po imenu Ćezare Batisti, nedavno je priznao ubistvo nekoliko ljudi u eri levičerskog terorizma, a u Italiju je deportovan iz Braziča od strane vlasti desničarskog predsednika Žaira Bolsonara.

Ovo nije prvi put da su prostorije Salvinijeve stranke napadnute eksplozivom. U avgustu prošle godine, teroristi koji pripadaju orgnaizaciji Antifa (antifašisti), preuzeli su odgovornost za napad u Trevizu.

Napad je osmišljen sa dve zasebne eksplozije, prva je trebala da privuče pažnju policije, a zatim druga bomba napunjena eksperima i šrapnelom je trabala da ubije i osakati policajce, ipak policija je uspela da deaktivira drugu bombu pre eksplozije.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite