Udomila migranta i slala mu poljupce na suđenju, a osuđen za silovanje deteta! (FOTO)

Udomila migranta i slala mu poljupce na suđenju, a osuđen za silovanje deteta! (FOTO)

Žena koja vodi udomiteljsku kuću opravdala je poljubac upućen Avganistancu optuženom i kasnije osuđenom za silovanje maloletnih devojaka, tvrdeći da želi da pokaže da „misli na njega.“ Njegovoj najmlađoj žrtvi bilo je samo trinaest godina. 

Avganistanski imigrant Sayedamin Stanikzai koji je živeo u udomiteljskoj porodici u okrugu Västra Götaland osuđen je na petomesečni pritvor i deportaciju na 10 godina zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja devojčica, prenosi Nordfront, pozivajući se na službene dokumente.

Uobičajeno mala kazna posledica je činjenice da je optuženi tvrdio da je „maloletni izbeglica“, iako je Žalbeni sud za migracije kasnije presudio da to nije istina.

Silovatelj je 2015. došao u Švedsku kao „maloletni izbjeglica bez pratnje“. Dok su mu zahtevi za azil više puta bili odbijeni, on je boravio u udomiteljskoj kući. Prema Okružnom sudu u Gothenburgu, prvi seksualni napad dogodio se u aprilu 2018. godine.

Jedna od njegovih žrtava, 13-godišnja devojčica, svedočila je na sudu da je Avganistanac upao u njenu sobu tokom noći, legao na njen krevet i počeo seksualno napastvovanje. Migrant je odbio njene molbe da prestane i ode.

Avganistanac je na isti način silovao drugu tinejdžerku u udomiteljskoj kući. Nakon silovanja, devojčica je počela patiti od teške depresije. Nije mogla da spava ni jede zbog mentalne traume.

Kada su devojčice prijavile incident svojoj udomiteljici Ann Kristin Leifsdotter, sredovečna žena nije učinila ništa da zaustavi napade, već je i zaštitila silovatelja. Sud je priču žrtava ocenio kao „vrlo verodostojnu i koherentnu“. To je također potkrepljeno svedočenjem nekoliko svedoka i tehničkim dokazima.

Sud je utvrdio da je udomiteljica imala „negativan stav“ prema žrtvama i „pozitivan stav“ prema Avganistancu. Žena je čak odbila da svedoči u korist žrtve žrtve silovanja, a istovremeno je javno iznela informacije u korist napadača koje nisu potkrepljene drugim svedočenjima.

„Za vreme pauze, htela je da priđe Avganistancu, a rečeno joj je da ne može, pa mu je poslala poljubac“, navodi Okružni sud u Göteborgu.

U intervjuu za vesti, udomiteljica je objasnila svoje ponašanje kako sledi: „Da, poslala sam mu poljubac kako bih pokazala da mislim na njega.“

Udomiteljica sa bivšim suprugom

Žena je presudu nazvala „potpuno užasnom“ i optužila žrtvu silovanja da je lažov.

Izvor: Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite