BIVŠI HODŽA: Rođena porodica je pokušala da me ubije, jer sam postao hrišćanin!

BIVŠI HODŽA: Rođena porodica je pokušala da me ubije, jer sam postao hrišćanin!

Bivši Imam/Hodža iz Pakistana morao je da pobegne iz zemlje u Nemačku, jer se suočio sa pokušajima ubistva, pošto je sa islama prešao u hrišćanstvo tokom svoje misije u Grčkoj. Među onima koji žele da ga ubiju su i njegovi članovi porodice. 

Foto: Pixabay

Čovek star 34 godine odrastao je u religioznoj porodici u Pakistanu i od osme godine je učen da postane imama kao što su bili njegov otac i deda. Nakon odlaska misionarski rad u Grčku gde je planirao da otvori svoju džamiju, odlučio je da pređe na hrišćanstvo prenosi Bild.

Nemačke novine identifikuju imama kao Harona Masiha (njegov nov identitet), a prema Haronu hrišćanski par iz Grčke je uticao na njega da promeni veru, iako je od malena učen da odbaci sve druge vere osim islama.

„Tokom svojih studija, ja sam lično učestvovao u progonu hrišćana. Onda sam sebi postavio pitanje: Zašto?“ kaže Masih.

Nakom preobraženja Misah se vratio u Pakistan, gde je osnovao tajnu hrišćansku mrežu koja je kasnije otkrivena. Nakon toga bivši imam je zbog odlaska iz islama prebijem, kako kaže do ivice smrti od strane članove njegove porodice i prijatelja.

Posle prebijanja 26 godišnji čovek napadnut je puškom tipa Kalašnjikov, ali se oružje napadača zaglavilo i nije uspeo da ga ubije. Nakon neuspelog pokušaja ubistva Misah je pobegao u Nemačku.

Iako je otišao na drugi kontinent Misah je i dalje meta napada grupa koje veruju u islamsku supremaciju nad ne-muslimanima, pa je tako napadnut od strane dvojice muškaraca koji su ga izboli nožem. Kako kaže napadači su govorili Udru, dijalekt koji se govori u Pakistanu.

Misah je samo jedan od 245 miliona hrišćana koji su diskriminasani širom sveta u zemljama u kojima su manjina, a prošle godine je ubijeno čak 4.100 osoba samo zbog svoje vere.

Izvor: Breitbart/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite