TRIFUNOVIĆ BRUTALAN: Vučić je plačip*čka, javno je pozivao na ubistva! (VIDEO)

TRIFUNOVIĆ BRUTALAN: Vučić je plačip*čka, javno je pozivao na ubistva! (VIDEO)

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović naveo je da je prvi i osnovni zadatak svih da se proširi talas slobode i da se probude oni koji su odustali. Dosta više s tom navijačkom filozofijom, celu državu si podelio na sluge i one koje ne podnosiš jer imaju svoj stav, to je okupatorska logika, poručio je predsedniku Aleksandru Vučiću.

Sergej Trifunović, lider PSG, je pre nego što se obratio okupljenima usnimio svojim telefonom koliko ljudi je došlo, poručujući, ironično, ministru policije da ga pozdravlja 8.000 ljudi. Podsetimo, MUP je saopštio da se na današnjem protestu okupilo oko 7.500 ljudi.

„Svi ste perfidno i bezobrazno došli u zimskim jaknama, sramota“, rekao je aludirajući na ranije izjave predsednika Vučića da zbog jakni izgleda da ima više demonstranata.

Dobar dan, slobodni ljudi, Srbi, Romi, katolici, muslimani, partizanovci, zvezdaši, Užičani, Čačani, Piroćanci, Leskovčani, dobar dan svima vama koji ste došli po svoje parče slobode, poručio je okupljenima. Biće koje se navikne na odsustvo slobode, to više nije čovek, to je bot, dodao je.

„Prvi i osnovni zadatak svih nas ovde je da proširimo ovaj talas slobode, oslobodili smo se straha, dobar početak, ali moramo još“, rekao je, dodajući da moraju da se probude oni koji su odustali. Ukrali su nam slobodu, a onda nas proglašavaju za neprijatelje, naveo je. Trifunović je naveo da ljude kupuju za hiljadu dinara, da dostojanstvo u Srbiji danas toliko košta i da to mora da se promeni, jer dostojanstvo nema cenu.

„Nećemo jednoumlje, nećemo moćnike koji deci udaraju banane na terenu… Hoćemo sistem koji radi u korist mladog čoveka, a ne moćnika. Mi smo najstarija nacija u Evropi. On tera mlade ljude“, dodao je.

Trifunović je naveo da svakog dana gledamo „kako žele da podele narod“, kako teraju decu protiv roditelja, institucije i policiju protiv svog naroda. „Nema podele, na podelu ne pristajemo, Srbija je ovde jedinstvena“.

„Nema tvojih i mojih, nema njegovih i naših autobusa, građana… Dosta više sa tom navijačkom filozofijom, celu državu si podelio na sluge i one koje ne podnosiš jer imaju svoj stav, to je okupatorska logika“, rekao je.

Nema prve i druge Srbije, jedna je Srbija, svi smo jednaki pred zakonom, svi imamo pravo na reč i kritički stav, istakao je.

On (Vučić) će da padne, jer će ga njegovi srušiti, jer nema kadrove, ocenio je Trifunović, dodajući da je to tako zato što ima Martinovića, Vulina, Lončara… Naveo je da se nasmejao na najave štrajkova glađu.

„Moramo svi zajedno pod zastavu slobode, pod reč zakona i Ustava, svi smo rođeni jednaki i tako mora da ostane… Ko si ti čoveče da uzurpiraš zakon, da određuješ ko će da se hapsi, ko će da se oslobađa, ko si ti da štitiš seksualne manijake, da sklanjaš ubice na Kipar, da grliš bolesnu decu, ko si ti“, upitao je Trifunović.

On je naveo da se svi okupljeni danas bore za one nehrabre, ucenjene, koji moraju da uslikaju svoj glas, za one koji nose pelene, jer ne smeju da ustanu protiv kapitaliste, za one koji kažu „sve je to u redu, ali…“, dodajući da će nas to „ali“ u grob oterati.

Govoreći o ministru Vulinu, osvrnuo se na njegovu izjavu, kako je rekao, da najveću pretnju po Srbiju predstavlja opozicija i svi koji su danas na protestu. Vi ste najveća pretnja za zemlju koja tako krupnim koracima hrli ka prosperitetu – sram vas bilo, dodao je ironično.

Ti nesrećni gušteru, sa kursom vojske od 15 dana, ti što sramotiš te vojnike, tu slobodarsku uniformu, ti se sada toj uniformi podsmevaš i oduzimaš joj čast i pri tom crtaš mete građanima koje bi trebalo da braniš, prizivaš na građanski rat, pa jel si ti normalan, poručio je Vulinu.

„Obećavam da ću se boriti do krvi za onu skuplju reč koja se zove lustracija. Nema kompromisa jer su nas ti kompromisi doveli dovde, nema više Rasima Ljajića, Čeda Jovanovića, Ivica Dačića, Nenada Čankova…“

Slobodna Srbija je ona Srbija koja ne šalje Žandarmeriju na decu, koja ne žrtvuje pilote samo da bi se slikala, koja ne blokira grad jer joj se ne sviđa šta čuje, koja ne puca na novinare koji pišu o lopovluku, naveo je. Napravićemo izbore na kojima će da se vrši pošteno brojanje, napravićemo zemlju gde će vlast biti smenjiva, dodao je.

„Ovo će sve da se završi… Nemojte očekivati rezultate danas, sutra, neka bude za godinu, dve, mi stvaramo sistem i postavljamo temelj za slobodno društvo“, zaključio je.

Izvor: N1

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite