MAKRON ODLOŽIO OBRAĆANJE NACIJI: Čuvenu katedralu Notr Dam guta plamen! (VIDEO)

MAKRON ODLOŽIO OBRAĆANJE NACIJI: Čuvenu katedralu Notr Dam guta plamen! (VIDEO)

Čuvena katedrala Notr Dam nalazi se u plamenu, a uzrok požara još uvek nije poznat. Predsednik Francuske Emanuel Makron odložio je planirano obraćanje naciji. 

Rojters prenosi pozivajući se na izjave svedoka da se sa vrha katedrale vidi gust dim, a da je vatra zahvatila dva zvonika.

Pojedini novinari koji se nalaze na licu mesta navode da se vrh zdanja obrušio pod silinom plamenova.

Vatrogasna služba brzo se odazvala po pozivu, postavljeni su bezbednosni parametri, a za medije je kratko prokomentarisano samo da je u toku akcija gašenja.

Portparol zdanja je predočio da je vatra prvi put primećena oko 18.50 časova i da je objakat veoma brzo evakuisan nakon toga. Iako uzrok naizgled masivnog požara još nije jasan, pojedini zvaničnici su sugerisali da bi mogao da bude povezan sa radovima koji su bili u toku u zdanju

Predsednik Francuske Emanuel Makron odložio je planirano obraćanje naciji „zbog strašnog požara u Notr-Damu“, prenosi „Skaj Njuz“.

Pročitajte još:
REPRIZA KOSOVA U FRANCUSKOJ: Za 11 dana demolirano 9 crkava, palili ih i razmazivali fekalije!
RATNA ZONA: Broj Nemaca koje su ubili migranti udvostručen, 3.260 silovanja godišnje!

Gradonačelnik Pariza, An Hidalg, nazvala je požar „užasnim“ i apelovala ljudima koji se nalaze u blizini katedrale da poštuju sigurnosne parametre koje su uspostavile spasilačke ekipe.

Katedrala Nort Dam, čija je izgradnja počela 1163. godine, je najposećenija znamenitost u Francuskoj koju u proseku dnevno poseti oko 30.000 ljudi, a britanski „Dejli mejl“ peocenjuje da oko 12 miliona osoba odluči da poseti objekat svake godine.

Izvor: Dnevna Gazeta,  RT , Le Monde , Daily mail , Le Parisien

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite