ZEMLJOTRES: Faraž osnovao novu anti-EU stranku, po anketama pobeđuje izbore! (VIDEO/FOTO)

ZEMLJOTRES: Faraž osnovao novu anti-EU stranku, po anketama pobeđuje izbore! (VIDEO/FOTO)

Lider referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU, Najdžel Faraž se vratio iz političke penzije i to u velikom stilu koji je šokirao Laburiste i Konzervativce.  

Nova Bregzit partije, Najdžela Faraža koji se 2016 godine povukao iz politike, nalazi se na prvom mestu prema istraživanju za evropske izbore.

Istraživenje međunarodne agencije YouGov pokazuje da 55% onih koji su na referendumu o izlasku iz EU glasali za izlazak Britanije iz unije odlučili da glasaju za Bregzit stranku, kao i 49% glasača konzervativne stranke na parlamentarnim izborima 2017. godine.

Samo 34% glasača konzervativne stranke iz 2017 godine. planira da glasa za nju na evropskim izborima, dok 10% laburista podržava Faražovu stranku.

Predhodno istraživanje YouGov stavilo je Bregzit stranku na 15% podrške. Današnje istraživanje ih stavlja na 27%, a Laburisti su drugoplasirana sa 22% dok su konzervativci na samo 15%.

Najdžel Faraž je do 2016 bio predsednik Partije nezavisnosti Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP), a stranku je napusti iz privatnih razloga kako je rekao zato što želi svoj život nazad, zbog sistematskog maltretiranja od strane levičara i liberala. Faraž je nakon ostavke rekao da više ne može da slobodno šeta ulicom i da godinama nije mogao da sedne u bilo koji restoran, zato što bi ga odmah verbalno napadali njegovi politički protivnici i dovodili ga u neprijatne situacije.

Na osnivanju nove stranke Najdžel Faraž je poručio da je je ona osnovana zbog pokušaja da se pogazi demokratska odluka o Bregzitu kao i da je  prošlo vreme kada je bio „fin čovek“.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite