DECA POBESNELA: Kajl Skot promovisao učenicima mapu Srbije bez Kosova!

DECA POBESNELA: Kajl Skot promovisao učenicima mapu Srbije bez Kosova!

Ambasador SAD-a u Srbiji, Kajl Skot, sem što je održao predavanje učenicima Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, što je izazvalo Negativne Reakcije dela roditelja i građana, pred učenike je izašao i sa zastavom Srbije bez Kosova, prenose Nove apatinske novine.

Nakon što su učenici, u većini, počeli glasno da negoduju rečima „Kosovo je Srbija“, ambasador je, bez reči, prebacio na sledeći slajd i nastavio predavanje kao da se ništa nije desilo. Predavanju su, osim učenika, prisustvovali i direktorica škole i nekoliko nastavnika.

Informacija o zastavi je procurila u javnost tek po objavi vesti o poseti ambasadora Skata apatinskoj osnovnoj školi. I to, u komentarima roditelja dece koja su prisustvovala predavanju.

-Zgrozio sam se kad mi je sin ispričao kako je, tokom predavanja, na jednom od slajdova ambasador prikazao čak tri zastave Srbije, sve tri bez Kosova! Tek kad su deca počela masovno da viču da je Kosovo Srbija, on je prebacio na sledeći slajd i nastavio predavanje.

Nisam mogao da verujem da se to moglo dogoditi u sred Srbije, u sred škole, pred direktoricom i nastavnicima i da to prođe bez njihove reakcije i protesta! Da deca nisu ispričala, za to se ne bi ni znalo. Sramota, kaže Nebojša Medić, otac učenika koji je prisustvovao spornom predavanju američkog ambasadora.

Pročitajte još:
INDOKTRINACIJA DECE: NATO vojnici držali predavanje u srpskoj školi, bilo incidenata! (VIDEO)
VRIŠTALA I DOZIVALA POMOĆ: Migrant zaskočio devojku na ulici! (VIDEO)
23 UHAPŠENIH: Migranti pale Kopehagen, razlog za nerede Kuran! (VIDEO)

Njagov stav podržali su i drugi sugrađani, roditelji, ali i neki nastavnici, osuđujući ambasadora, ali i one koji su morali, a nisu iskazali protest zbog afere sa zastavom Srbije, bez Kosova.

U OŠ „Žarko Zrenjanin“ nisu želeli da komentarišu spornu situaciju.

Izvor: Nove apatinske novine

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite