HETEROFOBIJA: Starbaks poručuje mame lezbejke su bolje od strejt majki! (VIDEO)

HETEROFOBIJA: Starbaks poručuje mame lezbejke su bolje od strejt majki! (VIDEO)

Kompanija Starbaks koja je nedavno otvorila svoju ispostavu u Beogradu, poznata je po brojnim optužbama za heterofobiju i širenje predrasuda i netrpeljivosti prema osobama koje pripadaju većinskoj populaciji. 

Starbaks preko 10 godina podržava radikalne LGBT ideje, pa su tako davne 2005 godine pokrenuli propagandnu kampanju „Moj pogled“ kojom su na šoljama štampane izjave gej pisaca.

Firma se aktivno bavi politikom pa su organizovali sopstvenu mrežu pristalica takozvane parade ponosa i direktno finansiraju seksualne parade u Sijetlu, Nju Džersiju, Čikagu, Sidneju, Londu, Amsterdamu i drugim gradovima.

Kompanija je pod čestim optužbama za heterofobiju i protivi se braku kao zajednici muškarca i žene pa su 2011. godine, tražili ukidanje Zakona o zaštiti braka koji je štitio brak kao zajednicu muškarca i žene na saveznom nivou u svim saveznim državama SAD.

U promotivnim spotovima navedene firme upućene su kranje uvredljive poruka prema heteroseksualnim majkama. Na dan majki u SAD, Starbaks je u promotivnom spotu rekao da su dve majke bolje od jedne, to jest poslao poruku u superiornosti i supremaciji lezbejskih brakova nad heteroseksualnim i da je po implikaciji za decu bolje da imaju dve majke umesto majke i oca.

Kompanija je aktivno učestvovala u kampanjam širenja stava o diskriminatorskoj većini i ugroženim manjinama, pa su tako hiljade zaposlenih u korporaciji primorali da idu na trening u kome se obučavaju da prepoznaju svoj „podsvesni rasizam“ i „podsvesnu diskriminaciju manjina“.

Taj potez je naišao na brojne kritike jer se radi o terminu koja je proizašla iz domena liberalnih teorija zavere, da rasizam nije svestan nego može biti i podsvestan, kao i da osobe koje se protive rasizmu mogu u svojoj podsvesti ipak biti rasisti.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite