DNK OTKRIO: Pakistanac počinio napad na verski objekat u Parizu!

DNK OTKRIO: Pakistanac počinio napad na verski objekat u Parizu!

Pakistanski migrant optužen je za vandalizam nakon što divljao u bazilici Saint-Denis, domu grobova mnogih francuskih kraljeva, uključujući čuvenog Šarla Martela poznatom po tome što je sprečio islamističku invaziju u Francusku u bici kod Poatjea u 8 veku. 

Muškarac pakistanskog porekla, koji je stigao u Francusku pre samo dva meseca, naći će se na sudu sledećeg meseca u Bobigniju, pod optužbom za izazivanje teške materijalne štete na orguljama bazilike, kao i zbog razbijanja mozaika na prozorima, piše Le Parisien.

Tokom prvog saslušanja, 41-godišnji Pakistanac, koji ne govori francuski jezik, rekao je preko prevodioca: „Ne znam kako sam povezan s ovim slučajem.“

Na pitanje da li bi hteo da ima vremena za pripremu obrane, rekao je sudu da ne razume francuski pravosudni sistem.

Prema sudu, Pakistanac je već bio optužen za vandalizam u aprilu i da su forenzičari pronašli njegov DNK u bazilici, što je i dovelo do njegova hapšenja.

Pakistanac tvrdi da ne poznaje sudski proces što je prisilio sudiju da postavi pitanje pokušava li namerno da glumi da ne razume šta se događa. Zbog toga je sudija odgložio suđenje do 10. maj i naložio psihijatrijsku procenu pakistanskog državljana.

Kada se događaj dogodio, Saadia Tamelikecht, voditeljka odeljenja za arhitekturu i baštinu rekla je kako su orgulje teško oštećene u napadu.

Vandalski čin Pakistanca usledio je tek nešto više od godinu dana nakon što su pro-imigrantski nasilnici zajedno s ilegalnim migrantima upali u baziliku u znak protesta protiv reformi francuske vlade prema zakonima o azilu.

Izvor: Dnevna Gazeta/Le Parisien/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite