LAŽNA DECA: Tražio azil kao dete izbeglica, analiza pokazala da ima 47 godina!

LAŽNA DECA: Tražio azil kao dete izbeglica, analiza pokazala da ima 47 godina!

Među lažnim izbeglicama sve je prisutniji trend laganja o svojim godinama, kako bi se makar na kratko iskoristile beneficije koje dobijaju deca izbeglice, a zvanični podaci pokazuju da u nekim zemljama 86% onih koji se predstavljaju kao deca izbeglice imaju preko 18 godina. 

Foto: Wikimedia

Dvojica migranata u Francuske pokušali su da dobiju azila tvrdeći da su obijica maloletnici bez pratnje roditelja, da bi provera putem otisaka prstiju pokazala da imaju deleko preko 18 godina.

Migranti su se predstavili policajcima u komuni Angoulême da imaju 16 godina kako bi prigrabili beneficije u tretmanu dece migranata prenose novine Charente Libre.

Jedan od muškaraca koji je iz Malija imao je 21 godinu, a drugi iz Gvineje čak 47 godina. Iako su migranti bacili pasoše kako bi bilo teže da im se otrkije pravi identitet njihovi otisci prstiju skenirani su prilikom ulaska u Španiju, kada su i dalje imali pasoše kod sebe i kada im je identitet unesen u bazu podataka.

Tužilac u gradu Monpeljeu Kristof Baret kaže je u njegovom gradu nedavno otkriven lanac falsifikatora iz Obale Slonovače koji prave lažne dokumenta za migrante kako bi prevarili nadležne organe da su maloletnici. Grupa je otkrivena nakon što je sa lažnim dokumentima uhvaćen migrant koji je ima 32 godine dok je tvrdio da ima 17.

Švedski nacionalni odbor za forenzičku mediciju RMV, objavio je podatke iz 2017 godine koji pokazuju da većina slučajeva „dece migranata“ predstavljaju odrasle osobe.

Medicinska veštačenja pokazala su da je od 1481 migranta koji su tvrdili da imaju ispod 18 godina, čak 1215 njih slagalo što predstavlja 86%.

The Swedish National Board of Forensic Medicine (RMV) also released figures in 2017 that show a majority of cases of disputed “underage” migrants are actually adults.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite