MONSTRUOZNI UM KLINTONOVE: Abortusi su dobri, uštedeli su državi 3.6 milijarde dolara!

MONSTRUOZNI UM KLINTONOVE: Abortusi su dobri, uštedeli su državi 3.6 milijarde dolara!

Na nedavnoj konvenciji za „pravo“ na pobačaj, Čelzi Klinton, ćerka bivšeg američkog predsednika Billa Klintona i njegove supruge Hillari, u svom javnom izlaganju poručila je da je legalizacija pobačaja obogatila američku ekonomiju. Klinton je navela da su pobačaji omogućili da američke žene doprinesu američkoj ekonomiji s 3,5 milijardi dolara u razdoblju između 1970. i 2009. godine. 

„Naravno da bih radije da nas ljudi podržavaju jer brinu za našu ravnopravnost i poštovanje i mogućnost donošenja vlastitih odluka. No čak ako ni to nije dovoljno, nadam se da će neki od ovih argumenata biti dovoljno uverljivi.“

Klinton tvrdi da su pobačaji koji su vršeni svih ovih decenija, omogućili ženama da umesto da budu majke, na ovaj način od njih stvorile porezne obveznike i zaposlenike koji su doprinosili američkoj ekonomiji.

No, ova priča ima dve strane. Iako je veća uključenost žena u proizvodnju imala kratkoročan doprinos u ekonomskom smislu, dugoročno je industrija pobačaja bila pogubna za američku ekonomiju. Još 2000. godine američki Ethics and Public Policy Center napisao je u svom izveštaju:

„Smanjivanjem veličine populacije, pobačaji su posledično smanjili veličinu ekonomije. Pogodovavši naglom padu broja brakova, legalizacija pobačaja snizila je standard života prosečnog američkog domaćinstva. Isto tako, pobačaji su direktno odgovorni za nadolazeće probleme stabilnosti penzionog sistema.“

Logično je zaključiti da bi bez industrije pobačaja američka populacija bila znatno veća, čime bi i industrija bila veća, kao i standard života.

Ekonomski stručnjaci slažu se da smanjenje populacije neminovno vodi prema stagnaciji privrede. Primera radi, ako populacija padne za pet posto, za očekivati je da će i ekonomija pasti za sličan procenat.

Drugim rečima, izjava mlade Čelzi Klinton o tome da su pobačaji doprineli američkoj privredu u milijardama dolara je netačna lažna statistika. Iako žene koje imaju pobačaje, odnosno ne postaju majke, doprinose ekonomiji, činjenica ostaje da pobačaji dugoročno oslabljuju ekonomiju kroz smanjenje populacije i buduće radne snage koja pokreće privredu.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite