HITLEROV VLAŽAN SAN: Junker podržao Nemicu Angelu Merkel za novog lidera EU!

HITLEROV VLAŽAN SAN: Junker podržao Nemicu Angelu Merkel za novog lidera EU!

Nemačka dominacije Evropskom kontinentom uskoro bi mogla da bude apsolutna, sadašnji vođa Evropske komisije Žan Klod Junker najavio je da bi na njegovom mestu uskoro mogla da ga zameni kancelarka Nemačke Angela Merkel. To bi bio prvi put da na tlu kontinentalne Evrope najmoćniju političku funkciju obavlja neko iz Nemačke još od Drugog svetskog rata i kancelara Adolfa Hitlera. 

„Svaki oblik Brexita našteti će Britancima“, poručio je Žan Klod Junker u razgovoru za medije u kojem je ujedno pohvalio Angelu Merkel i nazvao je „predivnim umetničkim delom“, te ju preporučio za čelno mestu u EU kada odstupi sa mesta Nemačke kancelarke, što je Merkelova i najavila prošle godina izjavom da se neće ponovo kandidovati za kancelarku.

„Niko ne zna kako će Brgzit završiti“, rekao je Juncker, „još postoji strah da će doći do tvrdog Bregzita bez dogovora“.

„Moramo biti spremni na obe solucije, sa dogovorom ili bez njega, no u svakom slučaju rezultat će biti negativne posledice za Britance, više nego za EU.“

Pritom se Junker osvrnuo na lik i delo Nemačke premijerke, nazvavši je „predivnim umetničkim delom“, te je dodao da će ona biti „izuzetno kvalifikovana“ za najvišu poziciju u Briselu nakon što odstupi sa mesta Nemačke kancelarke.

Angela Merkel je već 14 godina na vlasti u Nemačkoj, a opozicija je optužuje da vlada autoritarno, cenzuriše medije i internet, kao i da legalizuje ilegalne migrante kako bi od njih dobijala glasove.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite