POBEDILA MAJU GOJKOVIĆ: Poslanica promenila 5 stranaka za 2 godine i isplatilo joj se!

POBEDILA MAJU GOJKOVIĆ: Poslanica promenila 5 stranaka za 2 godine i isplatilo joj se!

Maja Gojković više ne nosi krunu najvećeg preletača u Srbiji, a za samo 2 godine uspela je da je prevaziđe nova potpredsednica Stranka slobode i pravde.

Predsednica skupštine Maja Gojković je u svojoj karijeri dugoj 29 godina promenila 5 stranaka, ušla u 4 tuđe i jednom pokušala solo karijeru.

Narodna poslanica Marinika Tepić uspela je da promeni 5 različitih političkih struja za samo 2 godine, ono za šta je Maji Gojković bilo potrebno preko dve decenije bavljenja politikom. Da se prelatanje u Srbiji isplati, pokazuje podatak da će Tepićeva od relativno nepoznate poslanice za samo 2 godine postati vođa nove poslaničke grupe u parlamentu Republike Srbije.

Poslanica Marinika Tepić Čobanu, ponovo je promenila svoja politička gledišta i više nije nezavisni vanstranački poslanik već je funkcioner novoformirane Stranke slobode i pravde čiji je predsednik Dragan Đilas.

Tepićeva je 2017. godine napustila Ligu socijaldemokrata Vojvodine, preko koje je bila na funkciju Pokrajinske sekretarke za sport i omladinu, a tade je obavljala i funkciju potparola Čankove stranke.

Poslanica iz Pančeva je zatim odlučila da pređe u tabor Saše Jankovića gde je bila na funkciji člana izbornog štaba za predsedničke izbore, ali nakon poraza Jankovića na predsedničkim izborima nije dugo ostala pristalica Pokreta slobodnih građana pa je opet promenila stranku.

U istoj 2017. godini kada je napustila LSV, a zatim PSG Marinika Tepić Čobanu je preletela u Novu Stranku bivšeg premijera Zorana Živkovića.

Nakon sukoba sa Živkovićem Marinika Tepić po četvrti put menja tabor, pa postaje nazavisni poslanik i vanstranačka ličnost.

Poslanica je nakon raskola sa Živkovićem formirala novi klub „slobodnih poslanika“ u kojoj su bili ona, Živković i bivši poslanici DJB Aleksandra Čabraja, Jovan Jovanović i Sonja Pavlović. Ipak nezavisna karijera u klubu slobodnih poslanika opet nije zadovoljila apetite četrdeset-četvorogodišnju poslanicu, pa je prilikom formiranja Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa ponovo preletela i postala potpredsednica te stranke.

Prema pisanjima beogradskih medija, Marinika Tepić će od poslaničkog kluba „slobodnih poslanika“ formirati novu poslaničku grupu čiji će biti vođa, a poslanička grupa će biti pod pokroviteljstvom nove stranke Dragana Đilasa.

U ovom transferu Tepić će postati šef poslaničke grupe, a pored nje u njoj će biti poslanici koji su izašli iz DJB Ana Stevanović, Branislav Mihajlović, Jovan Jovanović, Sonja Pavlović.

Pročitajte još:
OTKRIVENO: Poslanica Marinika Tepić deo ekstremnog pokreta osumnjičenog za terorizam u SAD!
NEO-MARKSIZAM MEĐU POSLANICIMA: Žarko Korać tvrdi da su Hrvati rasa i da je u Hrtkovcima vršen rasizam! (VIDEO)

Poslednjim prelatanjem Marinika Tepić uspela je da se izjednači sa Majom Gojković koja je takođe imala 4 stranke i jednom pokušala nezavisnu političku karijeru, tako da poslanice imaju identičan rekord sa četiri stranke i jednim pokušajem samostalne karijere, ali se drastično razlikuju u vremenu koje im je bilo potrebno da promene svoju orijentaciju.

Gojkvićeva je karijeru počela u SRS, zatim osnovala Grupu građana Maja Gojković, nakon čega je usledilo preformiranje GG u Narodnu Partiju čiji je bila predsednik, da bi kasnije prešla u URS, a sada je funkcionerka SNS. Ipak preletanja Maje Gojković su se odvijala u vremenskom periodu od skoro 3 decenije, dok je Tapićeva uspela da promeni isti broj struja za samo 2 godine od 2017. do 2019. godine.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite