PREUZIMAJU KATALONIJU: Muslimanska populacija skočila 20% za samo 4 godine!

PREUZIMAJU KATALONIJU: Muslimanska populacija skočila 20% za samo 4 godine!

Katalonija ima najveći rast muslimanske populacije u Španiji i više takozvanih islamskih centara u tom regionu nego u celoj Španiji zajedno. 

Foto: Pixabay

Španska pokrajina je dugi niz godina pod vlašću levo orijentisanih stranaka, koje masovnom migracijom proširuju svoje biračko telo.

Od 2011 do 2015 godine broj muslimana u Kataloniji porastao je za 19.5%, što u prevodu iznosi čak 83.000 stanovnika više nego pre 4 godine, dok je bezbednost u Kataloniji drastično je opala, a problemi sa islamskim ekstremizmom kulminirali terorističkim napadom u Barseloni 2017. godine.

Vlast ovog španskog regiona se redovno susreće i sa optužbama da sistematski guši slobodu govora kada je u pitanju migracija, pa je tako gradonačelnik Barsleone Ada Colau bio spreman da potroši čak 100.000 evra na „observatoriju protiv Islamofobije“, koja za svoj cilj ima cenzuru kritika masovne migracije.

Prema prognozama Katalonija bi u slučaju da uspe da proglasi svoju nezavisnost, sa ovakvim trendom mogla da postane prva zemlja Zapada u kojoj su muslimani preuzeli većinu. U odnosu na 2011 broj migranata se duplirao i sada čine milion ljudi od ukupno 7 miliona stanovnika Katalonije.

Izvor: Glas Evrope/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite