LAŽNA VEST: Srbi lomili Albanske pekare, a branio ih Zoran Radmilović iako je tad bio mrtav! (FOTO)

LAŽNA VEST: Srbi lomili Albanske pekare, a branio ih Zoran Radmilović iako je tad bio mrtav! (FOTO)

Društvene mreže zapalila je lažna vest da je Zoran Radmilović 1989 godine branio albanske poslastičarnica od navodnih napada koje su vršili naši građani. Radmilović je preminuo 1985 godine.

Lažna vest da je poznati glumac Zoran Radmilović tokom navodnih napada na albanske poslastičarnice 1989. godine odlučio da pokaže svoju solidarnost sa Albancima raširila se na Fejsbuku i Tviteru brzinom svetlosti, ali se logički neizvodljivom događaju, jer je Radmilović preminuo 1985 godine.

Dezinformaciju objavio je Zoran Kusovac dugogodišnji novinar Al Džazire, televizije iz Katara:

„Kada su 1989. razbijali albanske poslastičarnice Zoran Radmilović je svake noći išao od jedne do druge iz solidarnosti sa onima koji su bili mete. Onda bi došao u klub Ateljea 212 i tražio vode. „Najeo si se baklava, pa ožedneo?“, „Jesam, majku vam nacionalističku!“ odgovarao je.

Zoran Kusovac

Uprkos nepozdanosti informacije status se svideo 3.700 korisnika Tvitera.

O ovom događaju nikada nije govorio sam Radmilović ili članovi njegove porodice, a priča se prvi put pojavila u javnosti od strane supruge albanskog glumca Bekima Fehmijua. Takođe prilikom pretrage nije moguće pronaći novinske članke na internetu koji bi pokazali kada su se desili navodni napadi na albanske poslastičarnice 80-ih godina.

Profil Kusovca ima niz psovki i uvredljivih statusa prema svojim političkim protivnicima. Pa tako 27 aprila novinara i glavnog urednika lista Pečat naziva sluganjskim govnetom.


Kusovac očito ima i negativan stav prema izborima građana Srbije i tvrdi da smo skloni Firerima, tituli koji je nosio kancelar Nemačke Adolf Hitler.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite