ILEGALNE TRANSAKCIJE: Migranti podigli 1.55 milijardi evra putem anonimnih kartica!

ILEGALNE TRANSAKCIJE: Migranti podigli 1.55 milijardi evra putem anonimnih kartica!

Mađarske vlasti tvrde da je dva miliona imigranata primilo 1.55 milijardi evra na anonimne kartice, što se smatra teškim kršenjem zakona. 

Foto: Pixabay

Već ranije su mnogi ukazivali da ilegalni imigranti koriste posebne anonimne debitne kartice preko kojih se finansira njihovo nezakonito kretanje kroz Europu prema željenom odredištu.

„Preko dva miliona ljudi dobilo je anonimne imigrantske kartice, a ekvivalent od 500 milijardi forinti (1.55 milijardi evra) potrošen je ovim putem,“ izjavio je u petak glavni savetnik za sigurnost György Bakondi na mađarskoj televiziji M1.

Bakondi je istakao kako su dotične „imigrantske kartice“ nelegalne, jer primera radi državljani EU ne mogu posedovati anonimne kartice čije se transakcije ne mogu pratiti. Pored toga, nikakva pravna procedura nije pokrenuta po tom pitanju.

„Ovo rešenje, koje nije promišljeno i nezakonito je, kao i druga nastojanja Europske unije da legalizuje ilegalnu imigraciju, kao što su migrantske vize i uspostavljanje zakonskih kanala za imigraciju, predstavljaju sigurnosni rizik sa zdravstvenim, ekonomskim i kulturnim posledicama za mađarske i europske građane,“ izjavio je.

Bakondi ističe da EU ni ne pokušavam da zaustavi masovnu imigraciju, već je legalizuje. Pritom je ukazao na značajno povećanje imigranata koji se kreću balkanskom rutom.

Izvor: Dnevna Gazeta/M1/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite