Migranti kamenovali školu, plasirali lažne vesti da su im zaposleni silovali decu! (VIDEO)

Migranti kamenovali školu, plasirali lažne vesti da su im zaposleni silovali decu! (VIDEO)

Epidemija lažnih vesti o napadima na migrante, neosnovanih vesti o diskriminaciji i nasilju nad tom skupinom doveli su do napada na školu u Briselu, zbog neutemeljenih informacija da su radnici škole zlostavljali decu imigranata, što je demantovala i tužilaštvo u Briselu. Ipak uprkos demantu nadležnih organa grupa migranata izazvala je nerede i napala belgijsku školu.

Grupa migranata napala je školu Schaerbeek u Briselu zbog glasina da je u školi došlo do napastvovanja dece, iako je javni tužilac saopštio da nema nikakvih indicija da su deca u školi zlostavljana i da se radi o dezinformacijama. Policija je upotrebila suzavac da bi rasterala nasilne migrante, među kojima su bile prisutne i žene.

Dve stotine stanovnika Brisela predominantno migranata iz Gvineje, okupilo se na protestu zbog navodnog zlostavljanja dece i kako bi zahtevali zatvaranje škole, a grupa od 50-ak nasilnika uključujući i žene odlučila je napadne školu.

Nakon što je javni tužilac saopštio da nema nikakvih indicija o zlostavljanju dece u školi Schaerbeek, grupa migranata počela je da baca jaja, flaše i kamenice na ulaz u školu.

Policija je sprečila upad u školu i upotrebila suzavac, a okupljeni migranti bacali su kamenica na žandarmeriju i prozore škole.

Dva automobila policije su oštećena u incidentu. „Nismo imali velika oštećenja, naš prioritet je bio da zaštitimo školu“ rekao Audrey Dereymaeker iz briselske policije

Šta je otkrila istraga?

Javni tužilac istražio je otužbe da je migrantska devojčica stara 4 godine koja ide u vrtić u sklopu škole silovana, a istraga je pokazala da su sporni tragovi na njenom telu rezultat infekcije, a ne seksualnog zlostavljanja kako su tvrdili roditelji deteta.

„Nije bilo nikakvog dokaza da je počinjeno krivično delo“ rekao je Denis Goeman potparol kancelarije javnog tužioca u Briselu.

Ipak ovo nije sprečilo politizaciju slučaja, a incident u kojoj je navodna žrtva bila samo jedna migrantska devojčica, odmah je politizovan kao napad na migrante.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite