Protest podrške Srbima u Moskvi, celo Kosovo je teritorija Srbije! (VIDEO)

Protest podrške Srbima u Moskvi, celo Kosovo je teritorija Srbije! (VIDEO)

Pristalice Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) i njen predsednik Vladimir Žirinovski održali su miting ispred zgrade ambasade Srbije u Moskvi u znak podrške odbrani Kosova.

„Za ’LDPR‘ je Kosovo — Srbija, mi u potpunosti delimo taj stav vlasti i građana Srbije. Mi ne priznajemo Kosovo kao državu, to je nezakonito. Nije moguće stvarati novu državu na teritoriji stare. Kosovo i etnički i religiozno pripada pravoslavnim slovenima — Srbima, a ne muslimanima — Albancima, koji su okupirali tu teritoriju i oterali starosedeoce“, rekao je Žirinovski pred okupljenim građanima.

On je takođe izrazio nadu i da će, ukoliko Srbija zatraži podršku, Rusija je pružiti u punom obimu. „Zapad, SAD i NATO su okupirali tuđu teritoriju i proterali slovenske narode. To se upravo dešava i sa Srbijom, gde nastoje da rasture celu državu. Srbe proteruju jer ne žele da se potčinjavaju Zapadu“, ukazao je on.

Sa druge strane, istakao je on, Kosovo je društvo kriminalaca, koji za razliku od Srbije igra kako im Amerikanci kažu.

„Zbog toga su Srbi krivi i pred NATO-om i pred SAD, jer su Sloveni, jer su pravoslavni, jer su naša braća. Zbog toga ih pritiskaju, pokušavajući da im slome duh. Tako žele i sa Rusijom. Imamo svetu misiju u Evropi — da zaštitimo pravoslavne i da ih odbranimo. Još jednom izražavamo solidarnost prema našem bratskom narodu koji voli Rusiju, koji voli ruski jezik. Srbija je naša bratska tvrđava, deo ogromnog pravoslavnog sveta. Upozoravamo NATO — dalje ruke od slovenskog sveta!“

„Srbi su još jednom postali žrtve progona i to na sopstvenoj zemlji — na Kosovu. Želim da Vam izrazim, kao i celom narodu, apsolutnu podršku od strane ’LDPR‘, kao i da Vam saopštim da smo solidarni sa braćom Srbima. Pozdravljamo Vaše odlučne korake usmerene na zaštitu srpskih građana“, navodi se u saoštenju predsednika LDPR.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite