BRISEL KIPTI OD BESA: Tramp poručio, Britanci izađite iz EU i nemojte da platite dugove! Faraž će biti novi premijer!

BRISEL KIPTI OD BESA: Tramp poručio, Britanci izađite iz EU i nemojte da platite dugove! Faraž će biti novi premijer!

Bliske veze Tramp i lidera Bregzita Najdžela Faraža, kada je Britanac podržao kampanju tadašnjeg kandidata za predsednika SAD očito donose nove plodove. Tako je Tramp podržao ideju lidera Bregzit partije da V. Britanija napusti EU bez dogovora sa njenom vođama u Briselu. Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi Velika Britanija trebalo da odbije da plati račun „za razvod“ od EU u iznosu od 39 milijardi funti i povuče se iz pregovora o Bregzitu, ako joj Brisel ne da šta želi.

Uoči zvanične posete Britaniji, u koju stiže u ponedeljak, Tramp je u intervjuu za list „Sandej tajms“ rekao da bi naredni britanski lider trebalo da postane Najdžela Faraža, kao nekog ko se najviše zalaže za Bregzit, da pregovara sa EU, prenosi Rojters.

Tramp je ranije u intervjuu londonskom tabloidu „San“ ocenio da bi britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson bio „izvanredan“ izbor za novog lidera Konzervativne partije, odnosno novog premijera, nakon ostavke Tereze Mej.

„Mislim da bi Boris uradio veoma dobar posao“, rekao je Tramp.

Bi-Bi-Si navodi da će obezbeđivanje Trampove posete, tokom koje će se sastati sa članovima kraljevske porodice, uključujući kraljicu Elizabetu Drugu i princa Harija, predstavljati operaciju vrednu više miliona dolara.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite