(VIDEO) DRAMA: Sirijski brod sa naftom pogođen ubojitom američkom raketom Džavelin!

(VIDEO) DRAMA: Sirijski brod sa naftom pogođen ubojitom američkom raketom Džavelin!

Pobunjenici u Siriji napali su dva trajekta sirijske vlade dok su pokušavali krijumčariti naftu iz istočne Sirije ovog vikenda.

“Sirijske demokratske snage” (SDF) je ispalio protiv tenkovsku navodeću raketu “Džavelin” (ATGM) prema sirijskoj vladinoj luci, postigavši direktan udarac na brod.

Pogledajte snimak napada SDF-a na sirijski brod:

U vazdušnom napadu Izraela u Siriji troje mrtvih

Tri sirijska vojnika su stradala u napadu izraelskih vazduhoplovnih snaga, koji je izveden kao znak odmazde za nedavni napad na Golansku visoravan. Sirijska televizija je izvestila o velikim eksplozijama u blizini Damaska kao i o borbama vazduhoplovnih snaga sa neprijateljem, preneo je Rojters.

Iz izraelske vojske su saopštili da je pogođena sirijska artiljerija i baterije vazdušne odbrane, u znak odmazde za dve rakete koje su ispaljene na Golansku visoravan sa sirijske teritorije.

Portparol izraelske vojske je objasnio da nije jasno ko je ispalio rakete na Golansku visoravan, ali da su projektili ispaljeni sa sirijske strane. „Nećemo tolerisati nikakakve napade na našu teritoriju, i na svaku agresiju ćemo odgovoriti velikom silom”, rekao je premijer Izraela Benjamin Netanijahu.

Izrael je poslednjih godina izvršio nekoliko stotina napada u Siriji, protiv, kako ih britanska agencija naziva, njihovih regionalnih neprijatelja, Irana i libanske grupe Hezbolah,

Izvor: Pravda

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite