OTVORENA IZDAJA: Vučić rekao da je za uspostavljanje granice sa Kosovom!

OTVORENA IZDAJA: Vučić rekao da je za uspostavljanje granice sa Kosovom!

Predsednik SNS Aleksandar Vučić šokirao je javnost izjavom na TV Prva da je razgraničenje sa Kosovom najzdravije rešenje. Sama reč raz-graničenje nedvosmisleno u sebi sadrži reč granica, a granice imaju isključivo države dok pokrajine imaju samo administrativne linije što je pravilo svuda u svetu. Kako Vučić kaže njegovu ideju o davanju granice Kosovu on je „hrabrno predlagao“, ali su građani bili mahom protiv. 

 

Gostujući u jutarnjem programu TV Prva kazao je da će se sastati sa vršiocem dužnosti pomoćnika državnog sekretara SAD u Birou za evropske i evroazijske poslove Filipom Rikerom, kao i da će imati bilateralne susrete sa drugim zvaničnicima, ali ne i sa Hašimom Tačijem, koji učestvuje na „“Globsec-u““.

Vučić navodi je da je tek nedavno na skupu u Tirani video Tačija sa kojim je imao žestoku raspravu, i da u Bratislavu ne ide da se sastane s njim. Rekao je da je ponašanje Srbije uvek konstruktivno i da želi da razgovara o kompromisnom rešenju kosovskog problema.

– „Ali, kako da razgovaramo o rešavanju problema kada čujete da oni žele da formiraju veliku Albaniju, da neće da formiraju ZSO, iako su to potpisali. Shvatite tada da ono što ima snagu međunarodno pravnih ugovora više ne važi. Na sve to je EU tako blago reagovala da niko nije ni primetio – objasnio je Vučić.

Vučić je rekao da ne može reći da je ljut na EU oko Kosova i Metohije, ali je razočaran zbog „činjenice da već šest godina ne možemo da dobijemo ono što su Albanci potpisali“.

– „Nema u politici šta da se ljutite, možete da budete nezadovoljni, razočari. To što se ljutite nikome neće da pomogne – tvrdi vođa SNS.

Upitan što je nasmejan, Vučić je rekao da je tako raspoložen „jer je oslobođen svake krivice i donekle neke vrste odgovornosti za ono što se dešava danas na KiM, ne svojom željom i krivicom“.

– „Koliko pozicija bila teža, s druge starne je lako jer idete da govorite istinu, ono što svi vide i znaju, ali prave se da ne vide i ne znaju – rekao je naprednjak, dodajući da misli na Evropu.

Razgraničenje – najzdravije

On je, kaže, za razgraničenje sa Albancima, „što je sam hrabro i otvoreno predlagao, jer sam smatrao da je to najzdravije za Srbiju i Srbe, ali su građani bili protiv toga, a ja sam poruku razumeo“.

On je dodao i da mu je popularnost opala posle skupštinske sednice o Kosovu i Metohiji na kojoj je, ističe, govorio najotvorenije i najpoštenije o toj temi, ne želeći da obmanjuje građane.

– Ja sam predlagao, hrabro i otvoreno, nešto što me je koštalo i popularnosti u narodu, kao i mere fiskalne konsolidacije. A, ljudi su danas zadovoljni, jer žive bolje nego pre četiri godine. Rekao sam da sam za razgraničenje sa Albancima i toga se ne stidim – rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je u šokantnoj i direktnoj izjavi tvrdio je da je to apsolutno najzdravije za Srbiju i za Srbe, ali da su Srbi protiv toga i da je on tu poruku razumeo.  Sama reč raz-graničenje nedvosmisleno u sebi sadrži reč granica, a granice imaju isključivo države dok pokrajine imaju samo administrativne linije što je pravilo svuda u svetu.

Predsednik SNS govorio i o padu rejtinga

– Odlično sam razumeo šve sto se govorilo i šta su pokazala istraživanja javnog mnjenja, jer se ozbiljno time bavim i za razliku od drugih, kada nam padne popularnost, znam uzroke i to ne krijem – rekao je Vučić.

On je dodao da se on ne povlači pred istraživanjem, već pred kampanjom, u kojoj je proglašen za izdajnika.

– Kako da izguram nešto, ako morate da donesete odluku o razgraničenju, morate da idete na referendum, a za to mogu da dobijem 20 odsto. Da kažem kao u Severnoj Makedoniji, 35 odsto izašlo, a prošao referendum? Ja tako neću i tako u Srbiji ne može da prodje referendum – kaže Vučić.

On je naveo i da mu je popularnost opala posle skupštinske sednice o Kosovu i Metohiji, na kojoj je, ističe, govorio najotvorenije i najpoštenije o toj temi, ne želeći da obmanjuje gradjane, u korist SRS i Vojislava Šešelja.

Pročitajte još:
SIRIJKA PORUČUJE SRBIMA: Postaćete manjina u svojoj zemlji kao na Kosovu, migracija će vas preplaviti!
(VIDEO) OPTUŽBE: Vučić je sa Haradinajem dogovorio upad ROSU, žele da Srbima ogade Kosovo!

Kako je rekao, istraživanja su rađena pre i posle njegovog obraćanja u parlamentu, a pokazala su da je popularnost njega i njegove stranke opala za dva dosto i otišla direktno radikalima.

– U skupštini sam govorio najovtorenije, najpoštenije, dugo se pripremio… Borio sam se, trudio da kažem istinu narodu, da ne obmanjujem i ne lažem gradjane, jer je moj posao da vodim zemlju i da vodim računa o inetersima Srbije i srpskog naroda. Istovremenom nisam mogao da dodirenm emocije ljudi, jer sam govorio racionalno, a narod to ne voli – konstatovao je predsednik Vučić govoreći za TV Prva.

BONUS VIDEO – Više o dramatičnom usponu desnice u Evropi, problemima na Kosovu, masovnoj migraciji i sve izvesnijem kolapsu Evropske unije možete pogledati u emisiji produkcije Centar posvećenoj poslednjim EU izborima:

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite