ZAŠTO GA NE HAPSE? Filip David rekao da KOSOVO NIJE SRBIJA i da nikada neće biti!

ZAŠTO GA NE HAPSE? Filip David rekao da KOSOVO NIJE SRBIJA i da nikada neće biti!

Ponovo prekršeni zakoni Republike Srbije i ponovo bez reakcije tužilaštva i nadležnih organa. Kosovo nije Srbija, niti će to više ikada biti, a iako to svi u Srbiji znaju, izjavio je pisac Filip David.

„Neki se, što je sumanuto, nadaju vojnom rešenju, kao da je moguće oružjem vratiti Kosovo u sastav Srbije, iako bi dobar sporazum sa Kosovom zaštitio srpsku manjinu i srpske kulturne spomenike, doneo bi stabilnost i bio primer rešavanja otvorenih pitanja“, rekao je David za sarajevski portal Klix direktno kršeći ustavni poredak Republike Srbije i ignorišući činjenicu da je po UN Kosovo sastavni deo Srbije.

Prema njegovim rečima, alternativa je rat do istrebljenja, do poslednjeg Srbina i Albanca, što priželjkuju ovdašnje patriote, ne priznajući ni pod kakvim okolnostima nezavisnost Kosova.

On je kazao da je u Srbiji došlo do paradoksa, jer mnogi od onih koji su nas uveli u tragične sukobe devedesetih ne samo da nisu odgovarali, nego su ponovo u izvršnoj vlasti, a jasno je da oni ne mogu izvesti zemlju iz krize i haotičnog stanja u kojem se nalazi.

„Srbija je u lošim odnosima sa Crnom Gorom, Bosnom, Makedonijom i Hrvatskom, a u Evropi ima podršku ekstremno desnih i populističkih stranaka kao što su Nacionalni front Merin Le Pen, Straheova Slobodarska partija, Orbanovi populisti i ultradesničarska Liga za Sever Matea Salvinija, a nemoguće je sa takvim vlastima i takvim saveznicima graditi neku novu, bolju i drugačiju Srbiju“, kaže David.

Govoreći o odnosu Srbije i Republike Srpske, David je rekao da deo srpskog političkog establišmenta i dalje sanja o Velikoj Srbiji, ali je ukazao da se na isti način govori o Velikoj Albaniji i Velikoj Hrvatskoj.

„Na ovom našem ne tako velikom prostoru nemoguće je ostvariti sve te velike želje, ali već i to što one još postoje i što se upisuju u programe nekih političkih partija i u glave običnih ljudi opominje da nacionalističke strasti još nisu iživljene“, rekao je David.

Izvor: Fena/Klix.ba

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite