MRAČNA POZADINA: Serija ubistva otkrila migrantsku mafiju koja hara Srbijom!

MRAČNA POZADINA: Serija ubistva otkrila migrantsku mafiju koja hara Srbijom!

Traga se za ubicom Avganistanca Mubareze P. (17), koji je usmrćen u Krnjači. Dodatni motiv, najverovatnije, i osveta za ubistvo Kamrana Kana (21).

Ilustracija (Foto: Screenhot)

Pripadnici MUP-a intenzivno tragaju za ubicom koji je nasmrt izbo migranta iz Avganistana Mubareza P. (17), čije je beživotno telo nađeno preksinoć u šumi kod prihvatnog centra u beogradskom naselju Krnjača. Samo dan ranije u Karađorđevoj ulici usmrćen je migrant Kamran Kan (21). Za taj zločin osumnjičena su dvojica sedamnaestogodišnjaka, od kojih je jedan Mubareza. Nezvanično, motiv poslednjeg ubistva nije samo osveta, već i borba oko nelegalnih poslova u vezi s prebacivanjem ljudi preko granice.

U Višem tužilaštvu, koje vodi istragu o oba slučaja ubistva migranata, u petak su, rekli da ubijeni migrant u Krnjači jeste mladić za kojim se tragalo i koji je osumnjičen da je sa maloletnim sunarodnikom ubio Kana.

– Nadležni sve čine na rasvetljavanju oba zločina, a u vezi s prvim, jedan osumnjičeni je već saslušan i protvoren. On tvrdi da nije ubio Kana, a istraga će utvrditi šta se zaista dogodilo, odnosno ko je i zašto usmrtio mladića – rekli su nam u tužilaštvu. – Sa policijom radimo na utvrđivanju okolnosti koje su dovele i do ubistva u Krnjači.

Nezvanično, posle ubistva Kana, njegovi drugovi odlučili su da se osvete suparničkoj ekipi. Došlo je do svađe, a onda je „proradio nož“. Mubareza je zadobio veliki broj ubodnih rana, više od 20, zbog čega je preminuo. Sa druge strane, kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, nije reč samo o osveti, već i o preuzimanju nelegalnih poslova u vezi s prebacivanjem migranata preko srpske granice.

Ovaj „biznis“ je već duže vreme prisutan u Srbiji i među migrantima, i navodno, u njemu je odavno učestvovao Kan. Međutim, ni Mubareza, iako još maloletan, uopšte nije bio naivan. Kako nezvanično saznajemo, bio je svadljiv i nasilan. Početkom godine, hrvatska policija uhapsila ga je kada je sa grupom migranata pokušao da pređe granicu Srbije. Predat je našim vlastima i zbog onoga što je učinio bio je prekršajno kažnjen. Međutim, čim je izašao, nastavio je po starom.

Reporteri „Novosti“ obišli su u petak prihvatilište za migrante u Krnjači, gde su zatekli pripadnike MUP-a koji su obavljali uviđaj. Niko od migranata koje smo sreli nije želeo da komentariše tragedije koje su se dogodile njihovim sunarodnicima, kao ni nadležni i čuvari iz prihvatilišta.

Svetlana Palić iz Komesarijata za izbeglice smatra da je ovaj događaj očigledna osveta za prethodno ubistvo.

– Zločin se nije desio u centru, već su zaposlene obavestili da je u blizini nečije telo. Zatražili smo da centar u Krnjači dobije stalni policijski nadzor. Imamo obezbeđenje koje kontroliše ko ulazi i izlazi, prozivke su obavezne svake večeri, ali ipak bi značilo da je i policija prisutna, jer je Krnjača specifična u odnosu na ostale centre. U njima, inače, nema nasilja ni incidenata. Konkretno, sve je mirno, nema napetosti niti uznemirenosti. Momci igraju kriket, fudbal, odbojku…

Izvor: Novosti

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite