(VIDEO) IZBACIĆE ME IZ STANA ZBOG SNS: Samohrana majka ide na ulicu, u igri sekretar Vlade…

(VIDEO) IZBACIĆE ME IZ STANA ZBOG SNS: Samohrana majka ide na ulicu, u igri sekretar Vlade…

Emilija Grujić, samohrana majka iz Beograda, kupila je stan u izgradnji još 2008. a danas, po svemu sudeći, ostaje bez krova nad glavom.

Naime, iako je stan isplaćen u celosti, prvi problemi nastaju godinu dana od kupovine stana. Investitor Nenad Filipov tada je rekao vlasnicima stanova da su ga zadesili finansijski problemi i da je neizvesno kada će grada biti završena.

Emilija Grujić je tada sa budućim komšijama odlučila da udruženim snagama pomognu investitoru kako bi ubrzali proces useljenja. Godinu dana kasnije, Emilija dobija ključ u ruke, ali sreća nije potrajala.

„Čim sam se porodila, investitor je nestao, a mesec dana kasnije pojavio se novi vlasnik, to mije je javio stari vlasnik saopštivši mi da imam novog cimera“, rekla je Grujić za Slobodnu televiziju.

Ubrzo nakon toga, novi vlasnik ulazi nasilno u stan i angažuje privatnu agenciju za obezbeđenje koja je čuvala stan. Istovremeno, Emilija Grujić podnosi tužbu i započinje pravnu borbu koja traje sedam godina, a za to vreme živi kao podstanar.

„Nakon sedam godina borbe i apelacione presude, ja sam ušla u svoj stan. Vlasnik ulaže reviziju na tu odluku, vanredni pravni lek, i Vrhovni kasacioni sud vraća proces na ponovno razmatranje. Činjenica je da je pomenuti vlasnik sklopio ugovor godinu dana pre mene, ali to nije bio ugovor, već predugovor“, objašnjava Grujić.

Prema njenim rečima, dotičnog vlasnika zastupa advokat Nedić, bivši predsednik Advokatske komore čiji sin Novak Nedić je član SNS i sekretar u Vladi Republike Srbije, te je sigurna da će, uprkos zakonu i dvema presudama u njenu korist prvostepenog i Apelacionog suda, izgubiti ovaj proces.

Nedavno je ceo slučaj vraćen odlukom Kasacionog suda na početal. Ona sada ima dve nedelje da sa sinom napusti svoj stan.

Izvor: beogradski-glas.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite