MINISTAR POPOVIĆ: Milo Đukanović je gori od Ustaša i Turaka, on je zločinac koji progonili Srbe!

MINISTAR POPOVIĆ: Milo Đukanović je gori od Ustaša i Turaka, on je zločinac koji progonili Srbe!

Režim u Crnoj Gori je neprijatelj Srbije i tako ga treba definisati, izjavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović i istovremeno nazvao režim crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića „zločinačkim“. 

On je za TV Pink rekao da najavljeno usvajanje zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, kojim se predviđa i oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, neprijateljski čin, napad na SPC, na srpski narod i državu Srbiju.

– Ovo nam nisu činili ni najljući neprijatelji, i država Srbija će sigurno, ako dođe do izglasavanja zakona u skupštini Crne Gore, morati da reaguje najžešće – poručio je Popović.

On je dodao da ako se usvoji zakon, to će biti „najgori napad na Srbiju u istoriji bratskog naroda koji živi u Crnoj Gori“.

– Crna Gora je stara srpska država, nju su stvarali Nemanjići i Sveti Sava – rekao je Popović, ocenivši da crnogorski predsednik Milo Ðukanović i njegov „zločinački režim“ uzimaju Srbiji ono što joj je najsvetije – njenu istoriju, ime i prezime.

Popović je objasnio da Ðukanovićev režim naziva zločinačkim jer Srbiji crkvu nisu uzimali ni Turci za 500 godina, ni ustaše, ni nacisti.

– Oni nam čine ono što nam nikad ni zločinci nisu činili i Srbija će se prema tome sigurno odrediti veoma jako. Neko želi da nam uzme Ostrog, neko želi da nam uzme mošti Svetog Vasilija Ostroškog, Petra Cetinjskog, a to je naš identitet – rekao je Popović.

Ministar je istakao da su u Crnoj Gori iz čitanke izbačeni Jovan Jovanović Zmaj i Desanka Maksimović, kao i da Srbi, građani Crne Gore koji se tako izjašnjavaju, ne mogu da se zaposle u državnim institucijama.

– Nad nama vrše identitetski genocid. Ustaše su činile čisti genocid, ubijali nas, a Milo Ðukanović želi da izbaci iz Crne Gore, stare srpske države, sve što je srpsko – rekao je Popović.

On je upozorio da ukoliko u Crnoj Gori, kao pravoslavnoj „našoj bratskoj zemlji“, u kojoj žive Srbi, neko može da protera srpsku crkvu i uzme svete mošti Vasilija Ostroškog i srpske manastire, tako nešto bi moglo kroz sedam dana da se desi i na KiM.

– Šiptari bi to radili sa našim hramovima na Kosovu, verovatno bi se slično dešavalo i u Hrvatskoj. To je model koji se već desio u Ukrajini. Milo Ðukanović nije ideolog toga, on je običan izvršilac – rekao je Popović.

On je dodao da je Ðukanović „ucenjen izvršilac zbog svojih kriminalnih radnji“.

– On je poznat kao najveći kriminalac u Evropi. On mora da ispunjava sve zadatke koje mu narede sa Zapada njegovi nalogodavci i šiptarski nalogodavci, jer zna se da je duboko povezan s njima. To je zajednička šiptarsko-đukanovićevska akcija, koja je zločinačka prema srpskom narodu i državi – smatra Popović.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite