Transrodni silovatelj prebačen u ženski zatvor, pa tamo silovao 4 žene! (FOTO)

Transrodni silovatelj prebačen u ženski zatvor, pa tamo silovao 4 žene! (FOTO)

Borba protiv transfobije i diskriminacije transvestita postaje sve opasnija igra, što su pokazala višestruka silovanja u zatvorima Velike Britanije. 

Biološki muškarac, osuđeni silovatelj, počeo je da se identifikuje kao žena pa su ga iz muškog zatvora premestili u ženski, skladno njegovom „novom rodnom opredeljenju“. Nedugo nakon premeštaja transvestit je optužen za četiri slučaja seksualnog napastovanja u ženskom zatvoru.

Stephen Wood je 52-godišnji muškarac osuđen za dva slučaja silovanja iz 2003. i 2016. godine. U međuvremenu, 2014. godine, Wood je počeo da se identfikuje kao žena i preuzeo ime Karen White, te mu je dijagnostikovan poremećaj, takozvana rodna disforija. Neki od njegovih poznanika tvrde da Wood nije u stvarnosti transrodna osoba, već samo transvestit.

Wood se nije podvrgnuo operaciji promene spola, no zbog toga što se identifikuje kao žena premešten je na odsluženje kazne u ženski zatvor New Hall. Prema službenim navodima, tamo je u međuvremenu četiri puta optužen za seksualno napastovanje drugih zatvorenica.

Wood je priznao odgovornost za dva slučaja, dok za ostala dva slučaja negira odgovornost, te tvrdi da ga ne privlače žene. Nakon navedenih incidenata Wood je ponovno premešten u muški zatvor.

„Iskreno se izvinjavam zbog greške učinjene u ovom slučaju“, izjavio je potparol zatvora, „iako se trudimo da ukažemo brigu svim zatvorenicima, uključujući one koji su transrodni, jasno nam je da sigurnost svih zatvorenika mora biti apsolutan prioritet“.

Izvor: Njujork Post/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite