OSTAJU ZAUVEK: U Obrenovcu novi kamp za migrante od 289.000 evra! 275 stanova i najave o zapošljavanju!

OSTAJU ZAUVEK: U Obrenovcu novi kamp za migrante od 289.000 evra! 275 stanova i najave o zapošljavanju!

Ugovor između Banke za razvoj saveta Evrope i Komesarijata za izbeglice Republike Srbije u vrednosti od 289.000 evra danas je potpisan, a sredstva dobijena ugovorom su namenjena za rekonstrukciju jednog od objekata u Prihvatnom centru za migrante u Obrenovcu.

Ugovor su potisali viceguverner Banke za razvoj saveta Evrope, Tomaš Boček i komesar za izbeglice i mogracije Republike Srbije Vladimir Cucić.

Banka nam je naš partner, danas otvaramo najveće gradilište u celom regionalnom programu u sve četiri države, to je 275 stanova. Ali je dobro kroz ovo da se vidi da se i ta druga populacija, ne samo naš narod, nego i ljudi koje je put i život naveo da prođu kroz Srbiju da imaju podršku i od Srbije – poručio je Cucić.

Kako kaže ideju da se migranti trajno nasele u novoizgrađene stanove imao je komesarijat i projekat je sproveden eskpresnom brzinom.

Ovim sredstvima adaptiraćemo jedan potpuno poseban objekat u okviru našeg azilnog centra u Obrenovcu i da bude pretvoren u neku vrstu trening centra. Bolje da rade bilo šta nego da sede nezasposleni saopštio je Cucić na temu zapošaljavanja migranata.

Projekat je planiran da se završi za godinu dana, a odluka je donešena bez raspisivanja lokalnog refernduma da li građani Obrenovca žele naseljavanje migranata u svojoj lokalnoj zajednici.

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite