ITALIJANI NE DAJU KOSOVO ŠIPTARIMA: Pokrenut projekat „Generacija Kosovo“ za otvaranje novog centra za mlade…

ITALIJANI NE DAJU KOSOVO ŠIPTARIMA: Pokrenut projekat „Generacija Kosovo“ za otvaranje novog centra za mlade…

Nakon kampanje prikupljanja potpisa da Italija revidira odluku u priznanju nezavisnosti Kosova, Italijani su pokrenuli projekat „Generacija Kosovo“ i prikupkjanje sredstava za otvaranje centra za mlada na Kosovu i Metohiji.

Foto: Pixabay

„I dalje ćemo biti rame uz rame sa Srbima iz enklava koji su primer zajednice, patriotizma i vere. Nastavićemo da ih podržavamo, da širimo njihovu priču, da pomažemo njihovoj deci, da umirimo starce tako što ćemo im reći da postoji neko ko ih nije zaboravio.“ poručuje italijanska humnitarna orgnaizacija Una Voce nel Silenzio

Mi smo to napisali pre nekoliko nedelja na našem sajtu, obećali smo to pre mnogo godina deci, mladima, odraslima, starijim licima kao i prijateljima koje smo sreli na Kosovu.

Iz ovih obećanja i iz ovih premisa rađa se ideja o stvaranju jednog prostora, doniranju jednog mesta, izgradnju jedne zone susreta srpske omladine iz enklava: jedno okruženje u kojem se može čitati, učiti, igrati se, družiti se i upoznavati, daleko od uobičajenih ugnjetavanja i zlostavljanja. Mesto koje ćemo otvoriti je usmereno i svim onim udruženjima koja deluju na toj teritoriji, jer svi zajedno možemo spasiti buduće generacije enklava.

Podržite projekat „Generacija Kosovo“, zaštitite nadu.

Donirajte na br. računa IT51V0311101613000000001585
Namenjeno za UVNS

SWIFT CODE: BLOPIT22


Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite