(VIDEO) Izbačen sa časa jer je rekao da postoje samo 2 pola, muškarci i žene! Onda dobio ukor škole!

(VIDEO) Izbačen sa časa jer je rekao da postoje samo 2 pola, muškarci i žene! Onda dobio ukor škole!

Pravo na slobodu mišljenja, pravo na lični stav i pogled na svet važe samo dok se vaše mišljenja 100% poklapa sa stavovima liberalno-levičarskog establišmenta što je naučio učenik star 17 godina kada je na času izneo svoje „mrziteljsko i diskriminatorsko mišljenje“ da u biologiji postoje samo 2 pola. Gore od šikaniranja učitelja je to što je učenik kažnjen od strane škole, jer je u javnosti objavio snimak sa časa kako bi alarmirao javnost na indoktrinaciju koja se vrši i školama. 

Sedamnaestogodišnji učenik iz Škotske objavio je video iz kojeg se vidi da ga je učitelj izbacio sa nastave zbog toga što je u raspravi izjavio da „postoje samo dva pola“.

Trominutni video kojeg je snimio učenik prikazuje učitelja u srednjoj školi Aberdeenshire koji objašnjava učeniku da njegovo mišljenje o postojanju samo dva spola nije dovoljno tolerantno te krši načela nacionalnog školskog sistema.

Učenik na to odgovara da se učitelj takođe ne ponaša tolerantno i inkluzivno time što mu brani iznošenje ličnih stavova o toj temi. Učenik je dodao da tvrdnja o postojanju više od dva pola, odnosno roda, kako to pristalice te teze vole nazivati, „nije ni po čemu naučna“, na što mu učitelj odgovara da „nisu sva pravila utemeljena na nauci“.

Rasprava se dalje nastavlja tako što učitelj poručuje učeniku da ne nastavlja sa iznošenjem takvih stavova, te da „zadrži svoje mišljenje kod kuće“, te ukoliko mu to ne odgovara neka se službeno žali.

„Samo sam kazao da postoje dva pola – muški i ženski, sve ostalo je osobna identifikacija pojedinca“, zaključio je učenik, čime završava video koji je posle objavljen na društvenim mrežama.

Mediji navode da je učenik disciplinski kažnjen zbog iznošenja videa u javnost, no ne i zbog iznošenja svojih stavova.

Potparol školskog veća izjavio je da video snimka ne prikazuje čitav kontekst razgovora. Ujedno je poručio da je „cilj veća njegovanje dobrih odnosa između onih koji imaju zaštićene karakteristike i onih koji nemaju“, te „stvaranje inkuzivnog okruženja za sve“.

Glavni sekretar Škotskog udruženja srednjoškolskih učenika Seamusw Searson javno je stao u obranu snimljenog učitelja, rekavši da ne zna sve detalje slučaja, ali da je „očito da je mladić tražio nevolje“.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite