PA DOKLE? Migrant napao devojčicu u Vranju! Zbog trauma dete ide kod psihijatra…

PA DOKLE? Migrant napao devojčicu u Vranju! Zbog trauma dete ide kod psihijatra…

Dvanaestogodišnja devojčica iz Donjeg Vranja, koju je napao migrant u prodavnici u ovom delu grada, zatražila je pomoć neuropsihijatra koji je dijagnosticirao prisustvo neprekidnog straha i druge psihijatrijske simptome i prepisao joj odgovarajuću terapiju, saznaju InfoVranjske.

Ilustracija (Foto: Screenshot)

– Dete je danima pod stresom, ne sme da se kreće sama izvan kuće, vrišti u snu, ima košmarna stanja, uznemirena je i njena majka, ali i drugim žiteljima Donjeg Vranja nije lako u ovoj situaciji. Tu ima dece različitog uzrasta, mladih devojaka, mladih majki sa malom decom, pa stoga očekujemo da nadležni organi rade svoj posao po zakonu – govori za InfoVranjske Donjevranjac koji živi u blizini trgovinske radnje u kojoj se desio incident u «režiji» migranta.

Po njegovim rečima, «okupljanje migranata oko igrališta u Donjem Vranju dodatni je motiv za zabrinutost žitelja ovog dela grada»!

– Migranti se okupljaju oko igrališta u Donjem Vranju, a prethodno kupe alkohol u prodavnici i tu se alkoholišu i u prilici su da ugroze decu i mlade. Oni se tako i ponašaju, pa su ljudi u ovom delu grada zabrinuti za svoju decu, posebno ako se desi da oni koji krše zakon ne budu sankcionisani. Policija mora da napad migranata na decu i mlade devojke prepozna kao seksualno uznemiravanje i nasilje, nikako drugačije, a isto važi i za tužilaštvo i druge organe – smatra sagovornik InfoVranjskih Vranja.

Podsećamo, napadač na devojčicu iz Doneg Vranja je identifikovan i prebačen iz Prihvatnog centra u Vranju (motel) u Prihvatni centar Šid blizu srpsko-hrvatske granice.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite