OTKRIVAMO: Brnabić dala državljanstvo bivšoj premijerki Tajlanda, a priznala je nezavisno Kosovo!

OTKRIVAMO: Brnabić dala državljanstvo bivšoj premijerki Tajlanda, a priznala je nezavisno Kosovo!

Vlada predvođena SNS je na sednici 27. juna ove godine donela rešenje o prijemu u državljanstvo Republike Srbije bivše premijerke Tajlanda Jingluk Šinavatre, koja je u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije, njena vlada je odlukom o priznanju takozvane nezavisnosti Kosova direktno pogazila suverenitet Srbije i doprinela destabilizaciji našeg teritorijalnog integriteta.

Navodi se da vlada donosi rešenje „na osnovu člana 19, stav 1. i 3, Zakona o državljanstvu”, a u stavu 1 stoji da „u državljanstvo Republike Srbije može biti primljen i stranac čiji bi prijem u državljanstvo Republike Srbije predstavljao interes za Srbiju”, preneo je Tanjug.

Odluku je potpisala premijerka Ana Brnabić 27. juna, a objavljena je dan kasnije u Službenom glasniku uprkos činjenici da je upravo njena vlada 24 septembra 2013. godine priznala nezavisnost Kosova i time direktno destabilizovala našu zemlju.

Vlada predvođena SNS nije obrazložila zbog čega je Šinavatre dobila državaljanstvo naše zemlje i zbog čega je to u interesu naših građana.

Brat Jingluk Šinavatre, Taksin Šinavatra postao je premijer Tajlanda 2001. godine, a 2006. je svrgnut sa vlasti.

Mediji prenose da je tri godine kasnije dobio počasno državljanstvo Crne Gore.

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite