(VIDEO) VUČIĆ SE PODSMEVAO STATUSU GRAĐANA: To sad kao „sveti pasoš“, ja bi ga dao svima!

(VIDEO) VUČIĆ SE PODSMEVAO STATUSU GRAĐANA: To sad kao „sveti pasoš“, ja bi ga dao svima!

Nakon višestrukih izjava da su Srbiji potrebni migranti i davanja pasoša bivšoj premijerki Tajlanda koja je priznala nezavisno Kosovo, a ujedno je i pravosnažno osuđenoj za korupciju predsednik SNS Aleksandar Vučić je na očito podrugljiv način govorio o statusu građana Srbije to jest našem državljanstvu. „To sad kao sveti pasoš i ne znam šta“… komentarisao je Vučić otpor velikog dela javnosti za olako deljenje statusa građanina Republike Srbije…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom dodele pasoša bivšoj premijerki Tajlanda Jingluk Šinavatri, da ne vidi u tome problem i da se zalaže za potpunu liberalizaciju dodele srpskih pasoša. Radi se o političarki koje je priznala takozvanu nezavisnost Kosova

„Ja ne vidim da je to za nas problem, posebno ako je vlada mogla da vidi ma kakvu ekonomsku ili neku drugu korist za našu zemlju“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara i dodao da pasoš nije neka svetinja:

„Dovedite ljude u našu zemlju, bolje da dovodimo ljude, mnogo smo ih izgubili zahvaljujući siromaštvu u kojem su nas ostavili“, rekao je Vučić.

Istakao je da ne može da govori o svim konrektim slučajevima, ali da je načelno za potpunu liberalizaciju dodele srpskih pasoša.

Jingluk Šinavatra postala DRŽAVLJANKA SRBIJE

SNS promenila je zakon o azilu, kako bi olakšao davanje pasoša migrantima i radikalno liberalizovao taj proces. Vučić navodi da je on za apsolutnu liberalizaciju dodela statusa državljana Republike Srbije, a kaže da bi voleo da se takav princip praktikuje i na državljane regiona.

„Pre svega bih voleo da to vidim na primeru državljana nekih drugih zemalja iz regiona, ali i svih drugih“, rekao je Vučić.

Vlada Srbije je na sednici 27. juna ove godine donela rešenje o prijemu u državljanstvo Republike Srbije bivše premijerke Tajlanda Jingluk Šinavatre, koja je u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije. Vučuć pored toga tvrdi da bi davanje pasoša premijerki Tanjlanda osuđenoj za korupciju bilo dobro za našu ekonomiju.

Tajland bez komentara

Tajlandske vlasti nemaju komentar povodom informacije o tome da je bivšoj tajlandskoj premijerki Jingluk Šinavatri, dodeljen srpski pasoš, prenosi AP.

Predstavnica za štampu u tajlandskom MInistarstvu spoljnih poslova Busade Santipitaks rekla je da ne može da komentariše tu informaciju i da srpsko Ministarstvo spoljnih poslova nije kontaktiralo tajlandske vlasti.

Šinavatra je napustila Tajland 2017.

Šinavatra je morala da napusti premijersku funkciju posle odluke suda 2014. godine a njena vlada je pala u vojnom puču koji je uskoro usledio.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite