(FOTO) SALVINI NADUVAO RIČARD GIRA: Vodi migrante u tvoju vilu u Holivud, imaš privatni avion!

(FOTO) SALVINI NADUVAO RIČARD GIRA: Vodi migrante u tvoju vilu u Holivud, imaš privatni avion!

Nakon što su mediji pompozno prezentirali humanitarnu ulogu nekada slavnog holivudskog glumca Ričarda Gira na brodu nakrcanom ilegalnim imigrantima, reagovao je i italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini. On je pozvao multimilionera Gira da imigrante ugosti u svojim vilama u Holivudu. Bogatstvo glumca se procenjuje na između 100 i 120 miliona dolara.

Prema pisanju Rojtersa, Gir je bio u poseti bordu Open Arms, koji je od krijumčara pokupio novih 120 imigranata koji su namerili da bez dozvole uđu u Europu. Tom prilikom je 69-godišnji Gir kritikovao italijansku vladu rekavši im da „prestanu da demonuju ljude“ te je u maniru tipičnog liberala uporedio Salvinija sa Donaldom Trumpom, koji odbija da primi imigrante iz latinske Amerike.

Salvini je za Girov komentar saznao od novinara, pa je brzo reagovao na njihovo pitanje o mišljenju. „Izgubljen sam! Nadam se da će dobiti boju, da se oseća dobro, ali ne mislim da mu išta nedostaje, tako da, sretan mu put,“ rekao je Salvini.

RT prenosi da Salvini nije mogao da se suzdrži od dodatnog komentara na glumca te je u tipičnom maniru dao izjavu:

„Sa obzirom da ovaj velikodušni milioner izražava zabrinutost za sudbinu imigranata sa broda ‘Open Arms’, zahvaljujemo mu. Sve ljude sa broda može svojim privatnim avionom odvesti natrag u Holivud i žadržati ih u svojim vilama. Hvala, Ričarde!“ rekao je Salvini.“

Ministar je nakon toga na svom Fejsbuk profilu postavio i fotografiju kojom proziva Gira sa natpisom „koliko ih primaš u vilu Ričarde“:

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite