PRETI JOJ ZATVOR: Bivša premijerka Tajlanda tek dobila državljanstvo, a već je tuže u Srbiji!

PRETI JOJ ZATVOR: Bivša premijerka Tajlanda tek dobila državljanstvo, a već je tuže u Srbiji!

Krivična prijava protiv Jingluk Šinavatre, bivše premijerke Tajlanda pravosnažno osuđene za korupciju, koja je ujedno priznala takozvanu nezavisnost Kosova usledila je samo nekoliko dana nakon što je odlukom Vlade RS predvođene SNS da joj da pasoš naše zemlje sa obrazloženjem da je kontroverzna političarka postala investitor.

Pravni tim Narodnog slobodarskog pokreta je danas podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv Jingluk Šinavatre, koja je odlukom Vlade Srbije primljena u spisak državljana. Kako se navodi u podnetoj krivičnoj prijavi njoj se na teret stavljaju dela ugrožavanje nezavisnosti, priznavanje kapitulacije ili okupacije i ugrožavanje teritorijalne celine (članovi 305, 306 i 307 Krivičnog zakonika).

Naime, kako su Slobodari pre nekoliko dana objavili, dok je obavljala funkciju premijera i ministra odbrane u Vladi Tajlanda, gospođa Jingluk Šinavatra je u septembru mesecu 2013. priznala nezavisnost tzv. Republike Kosovo i to za novac koji je dobila od albanskih lobista. Inače, gospođa Šinavatra je dokazano bila sklona koruptivnim radnjama, o čemu svedoči presuda kojom je na pet godina osuđena u Tajlandu.

Prilikom predaje krivične prijave Miroslav Parović je rekao kako je Šinavatra prvi i nada se jedini državljanin Srbije koji je u nekom dokumentu potpisao nezavisnost Kosova i Metohije i kako sada kada je nažalost primljena u spisak državljana Srbije pred našim organima mora da odgovara za teška krivična dela protiv države.

„Mi ovim činom šaljemo poruku kako ćemo kao ljudi i kao politička stranka učiniti sve što je u našoj moći da sprečimo da bilo ko ruši ustavni poredak Srbije. U tom smislu smatramo da je građanska obaveza da svako učini sve institucionalno i vaninstitucionalno kako bi Srbija očuvala svoje legitimno pravo na celoj teritoriji Kosova i Metohije.“, zaključio je Parović.

Izvor: Dnevna Gazeta/Mediagroup

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite