Advokata koji je branio migrante, ubio ilegalni imigranta! Oca 5 dece usmrtio alkoholičar koji je tukao svoju decu…

Advokata koji je branio migrante, ubio ilegalni imigranta! Oca 5 dece usmrtio alkoholičar koji je tukao svoju decu…

Šon Bjukenona (Sean Buchanan) star 45 godina. otac petoro dece koji je svoju advokatsku karijeru posvetio odbrani ilegalnih migranata, ubijen je od strane imigranta koji ima dugu istoriju nasilja. Bjukenon sa suprugom ima troje dece, a usvojio je i dve afrička dečaka iz Burundija, dok je čovek koji ga je ubio osuđivan zbog alkohlizma i zlostavljanja dece.

Ilegalni migrant iz El Salvadora Migel Ramirez Valiente udario je autobmobilom u motor advokata u američkoj državi Koloradu. Vozilo Valientea je skrenulo sa predvidjene auto trake i udarilo u Bjukenona.

Valiente je migrant koji je kriminalnim putem ušao u SAD i bio je predviđen za deporatciju 8 meseci pre incidenta. a vozačka dozvola mu je poništena nakon što je predhodno osuđivan.

U ironičnom zapletu sudbine prijatelji Bjukenona kažu da nisu mogli da zamisle da će se njegov život tako okončati, jer je bio strastveni advokat za sve migrante to jest i one koji su legalno u Americi i one koji to nisu, jer je verovao da svako ima „pravo“ da ostane u zemlji.

Valiente ima kriminalni dosije u Koloradu jer je 2018 uhvaćen kako vozi u pijanom stanju, nakon čega je dobio godinu dana uslovne kazne zatvora, a osuđen je i za ugrožavanje života deteta i maltretiranje svoje dece što je i priznao pred sudom.

Migel Ramirez Valiente je dospeo u centar pažnje medija kada je 1. avgusta samo 24 sata pre predviđene deportacije otišao u crkvu i zabarikadirao se kako ne bi bio deportovan, a brojne NVO za zaštitu ilegalnih migranata tom prilikom podržale su Salvadorca.

Migrant se pozivao na to da će on biti deportovan zbog krivičnih dela, dok će njegova porodica moći da ostane i moli je javnost da mu pomogne kako ne bi bio odvojen od svojih najbližih, čime je stekao simpatije kod dela javnost.

„Nemojte da me razdvajante od njih, ja vredno radim da bi izdržavao svoju porodicu, oni zavise od mene“…

Ipak jedna od poznanica Valientea koja je želela da ostane anonimna, rekla je za  The Denver Channel, da se iza migranta koji je imao tužan imidž ranjivog porodičnog čoveka zapravio nalazio „Alkoholičar koji je zlostavljao druge“.

Žena navodi da je Bjukenonova smrt mogla da se spreči jer je Valiente ima istoriju kršenja zakona i da je ranije deportovan otac petoro dece bi danas bio živ.

Šon Bjukenon je sa suprugom Keti imao ćerke Džozlin (15) Mleu (12) Belu (10) i dva sina usvojena iz Afrike Mišlu (8) Divina (6).

Izvor: Dnevna Gazeta/ Dejli Mejl

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite