POSLANIK TRAŽI HAPŠENJE: Vučić i Brnabić moraju u zatvor, otvoreno dele Kosovo sa Albancima!

POSLANIK TRAŽI HAPŠENJE: Vučić i Brnabić moraju u zatvor, otvoreno dele Kosovo sa Albancima!

Srpska radikalna stranka zahteva da tužilaštvo hitno reaguje na izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Srbije Ane Brnabić u kojima se zalažu za podelu Kosova i Metohije čime krše Ustav.

– Interesantna je činjenica da su se predsednik Republike i Vlade, kao i ministri, zakleli da će poštovati i braniti Ustav Republike Srbije a u medijima opet govore o nekakvoj podeli KiM tj. svojim izjavama i najavama krše Ustav! Da li će Tužilaštvo da reaguje? – pita narodni poslanikMiljan Damjanović (SRS)  i dodaje.

– Ko nije spreman da brani svaki pedalj teritorije Republike Srbije onda za takve ne sme da bude mesta u Narodnoj Skupštini Republike Srbije a ni u ludilu da imaju svog čoveka na čelu Vlade. KiM su srce i koren Srbije i niko nema pravo da trguje svetom srpskom zemljom! –

Damjanović je pozvao predsednika Vlade da podnese ostavku i raspiše vanredne izbore.

– Ukoliko Brnabićka nije spremna da poštuje važeći Ustav RS neka onda podnese ostavku pa idemo na izbore. U njihovoj narednoj kampanji očekujem da narodu kažu da li će braniti KiM ili su za podelu ili nezavisnost). Dosta više zamajavanja naroda i lažnih obećanja! – napisao je Damjanović na Tviteru.

Izvor: Pravda

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite