STRAVIČNE SCENE: Migranti kolju ovce na parkingu, prinose žrtve i slave islamski festival!

STRAVIČNE SCENE: Migranti kolju ovce na parkingu, prinose žrtve i slave islamski festival!

Italijanska policija istražuje dvojicu migranata iz Tunisa zbog okrutnosti nad životi nakon što su zaklali ovcu, na javnom parkingu. Pored dva slučaja u Bolonji identični slučajevi su identifikovani i u Firenci, a u svim slučajeviam vinovnici su migranti. 

Kako prenosi Il Giornale dvojica imigranata zaklali su ovcu u komuni Bentivoglio u Bolonji, povod je bila proslava islamskog festivala žrtve Eid al-Adha, a zgroženi građani koji su videli ritualno ubijane životnija pozvali su policiju da interveniše.

Radi se u ritualnom halal ubijanju životinje, koje se smatra za izuzetno okrutno jer za razliku od zakonom propisanih načina gde se životinja prvo onesvesti u halalu životinja mora da bude svesna dok je ubijaju.

Lokalni mediji prenose da su migrnati za prinošenje žrtve izabrali parking prodavnice zatvorene zbog godišnjeg odmora, jer su očekivali da ih niko neće prijaviti jer se parking ne koristi.

Ubrzo nakon što su revoltirani građani prijavili migrante policije je došla na lice mesta i privela migrante zbog iživljavanja nad životinjama, a obojica nisu imali dokumenta kod sebe.

Ovo nije jedini slučaj ritualnog ubistva životinja, pa je u istom gradu Bolonji prijavljena grupa Marokanaca koja je primećena sa dve ovce u automobilu za koje se sumnja da su namenjene žrtvovanju.

U Firenci 5 osoba je privedeno zbog sumnje da su klali životinje na italijanskoj farmi.

Ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini otvoreno je osudio ritualno halal ubijanje životinja i najavio je da planira da zatvori rupe u zakonu koje dozvoljavaju muslimanima da ubijaju životinje bez da ih predhodno onesveste.

Izvor: Dnevna Gazeta/Il Giornale/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite