BEŽIMO KAO DA JE RAT: Srbi zbog migranata najavili kolektivno napuštanje Medenog Polja!

BEŽIMO KAO DA JE RAT: Srbi zbog migranata najavili kolektivno napuštanje Medenog Polja!

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH uputio je otvoreno pismo ambasadorima zemalja i svedoka potpisnica Dejtonskog sporazuma, u kojem postavljaju pitanje da li Aneks 7, pod nazivom Sporazum o izbeglicama i raseljenim licima, još važi.

Pismo je poslato ambasadama Evropske unije, Francuske, Nemačke, Ruske Federacije, Velike Britanije i Severne Irske i SAD, zbog namere vlade Unsko-sanskog kantona da u, kako se navodi, povratničko područje, srpsko selo Medeno Polje smesti migrante iz afroazijskih zemalja.

Kako se navodi, Odbor nema ništa protiv migranata, ali ako se smeste u Medeno Polje treba zaboraviti Aneks 7, jer će u suprotnom i Srbi i Bošnjaci koji su se vratili napustiti Bosanski Petrovac.

Dodaje se da je pokušaj da se migranti smeste u Medeno Polje direktno kršenje Dejtonskog sporazuma, odnosno Aneksa 7, jer ako taj Aneks ne postoji u Medenom Polju i Bosanskom Petrovcu, ne postoji ni u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i drugim delovima BiH.

Pročitajte još:
LOKALNI MEDIJI: Migranti terorišu Šid, stanovnici panično apeluju „Srbijo pomozi!“…
(FOTO) BOLSONARO SLIKOM NADUVAO MAKRONA: Mrzi me jer ima ružnu žena, a ja lepoticu!
POSLANIK EVROPSKE UNIJE: Pedofilija nije štetna po društvo, žene priželjkuju da budu silovane!

Prema Aneksu 7 sve strane su obavezne da će preduzeti sve neophodne korake za sprečavanje aktivnosti koje bi ometale ili sprečavale povratak i ostanak izbeglih lica i da će se stvoriti politički, ekonomski i društveni uslovi koji doprinose dobrovoljnom povratku i harmoničnoj reintegraciji izbeglica.

Više o tome kako izgleda život lokalnog stanovništva nakon naseljavanja migranata, kao i o formiranju zabranjenih zona u migrantskim kvartovima širom Evrope možete pogledati u emisiji produkcije Centar posvećenoj masovnoj migraciji:

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite