(FOTO) BOLSONARO SLIKOM NADUVAO MAKRONA: Mrzi me jer ima ružnu žena, a ja lepoticu!

(FOTO) BOLSONARO SLIKOM NADUVAO MAKRONA: Mrzi me jer ima ružnu žena, a ja lepoticu!

Brazilski zvaničnici imali su brutalan odgovor na učestale napada francuskog predsednika Emanuela Makrona po pitanju požara u Amazonu. U raspravu protiv Makrona se pored Bolsonara i ministra obrazovanja Brazila, uključio i čuveni šahista Gari Kasparov. 

Na fotografiji koja prikazuje Makrona sa svojom drastično starijom ženom Brižit Makron i Bolsonara sa svojom suprugoma, predsednik Žair Mesias Bolsonaro Brazila ostavio je komentar „Nemojte da ponižavate čoveka – umirem od smeha“.

Pored poređenja dvojice političara na slici se nalazi i natpis „Evo zašto Makron napada Bolsonara“.

Minsitar obrazovanja takođe je odbrusio Markonu da se ne meša u unutrašnje poslove suverene države, kada ga niko nije pozvao na raspravu „Makron nije na nivou debate. On je samo oportunistički kreten koji želi podršku francuskog poljoprivrednog lobija“, ocenio je na svom Tviter nalogu ministar Abraham Vajntraub ističući skrivene motive Makrona i sukob sa Brazilom oko trgovinskih sporazuma EU i J. Amerike.

Makrone se ove godine našao na udaru svetske javnsoti zbog masovnog kršenja ljudskih prava, tokom demonstracija opozicionog pokreta Žutih prsluka i trenutno je jedan on najnepopularnijih predsednika u savremenoj istoriji Francuske, ali i dalje odbija da raspiše nove izbore.

Tviter je iz neobjašnjivog razloga na velikon broju naloga cenzurisao fotografiju, što je dodalo ulje na vatru po pitanju opšte cenzure desničara na društvenim mrežama

 

Gari Kasparov čuveni šahita takođe je kritikovao Makronovo ponašanje. On je istakao da je Makron previše zainteresovan za Amazon, ali ga istovremeno ne zanimaju požari u Rusiji. „Lakše je napadati Bolsonara i Borisa Džonsona“ rekao je čuveni šahista na svom Fejsbuk profilu.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite