SALVINI ZABRANIO JOŠ JEDAN BROD: Migranti nisu „spaseni“, to je šverc ljudi…

SALVINI ZABRANIO JOŠ JEDAN BROD: Migranti nisu „spaseni“, to je šverc ljudi…

Uprkos političkoj krizi i pregovorima o novoj Vladi, Mateo Salvini i dalje principijelno drži stav da neće primati one migrante koje su političke NVO proglasile za spasene, a radi se zapravo o švercovanju nepozvanih migranata na teritoriju Italije iako su mogli da budu vraćeni u zemlje njihovog porekla.

Italijanski ministar spoljnih poslova Mateo Salvini zabranio je još jednom brodu za „spasavanje“ migranata da pristane u Italiju, koristeći pitanje imigracije kao pritisak na svoja glavna dva politička rivala koji žele da formiraju novu vladu.

Salvini, koji vodi stranku Lige, izdao je dekret o zabrani ulaska u italijanske vode brodu Alan Kurdi, na kojem se nalazi 13 migranata i kojim upravlja nemačka politička nevladina organizacija Si Aj, prenosi Rojters.

Italijanska koaliciona vlada između Salvinijeve desničarske Lige i pokreta 5 zvezdica raspala se prošlog meseca, kada ju je Salvini iznenada „proglasio mrtvom” i raspisao izbore.

Prošle nedelje je predsednik Italije Serđo Matarela zamolio Đuzepea Kontea da predloži koaliciju 5 zvezdica i opozicione Demokratske stranke.

Salvini, pokušavajući da upozori javnost na planove između Pokreta 5 zvezdica i opozicione Demokratske stranke, rekao je za vikend da će nova koalicija prekinuti zabranu za brodove za pomoć migrantima koji dolaze iz Afrike.

Izvor: Tanjug/Politika/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite