ŠVEDSKA PRAVDA: Silovao i tukao devojčicu (12), dobio 7 dana dobrotvornog rada! Dete oćelavilo od stresa!

ŠVEDSKA PRAVDA: Silovao i tukao devojčicu (12), dobio 7 dana dobrotvornog rada! Dete oćelavilo od stresa!

Majkl Šaba (Michael Shaba), navodno 17-godišnjak, koji je uspeo da navede naivnu 12-godišnjakinju u podrum kuće u kojoj živi, gde je brutalno silovao, dobio je kaznu od samo 7 dana dobrotvornog rada i neodređen broj razgovora sa socijalnim radnicima. 

Dana 21. jun 2018., Šaba je putem aplikacije Snapčat dogovorio sastanak sa 12-godišnjakinjom u gradu Strängnäs. Potom je predložio da odu u podrum kuće u kojoj je živeo kako bi napunili telefone, piše Samhällsnytt.

Međutim, odmah po dolasku u podrum, Šaba je navalio na devojčicu te joj rastrgao odeću gurajući joj prste u vaginu sve dok nije počela da krvari. Potom je još brutalnije silovao i tukao.

Devojčica se nakon napada nije usudila da prizna roditeljima šta joj se dogodilo, već je to učinio njen brat nakon što je čuo razgovor Šabe koji se o svom divljaštvu hvalio prijateljima.

Šaba je tvrdio kako je mislio da devojčica ima 15 godina, iako je sud ustanovio da je dobro znao da je mlađa. Policijska istraga trajala je više od godinu dana.

Devojčica je zbog divljačkog napada zadobila niz psihičkih poremećaja i problema, a deo toga odrazio se i na njeno fizičko zdravlje te je izgubila veliku količinu kose. Zbog toga je bila na više od 40 razgovora sa psihijatrom.

Gađenje javnosti je usledilo nakon što je napadač priznao da je počinio brutalno silovanje te da je znao koliko je devojčica stara. Iako je sud predložio kaznu za takav zločin, usledio je šok.

Naime, švedski zakon predviđa kaznu od dve godine zatvora, što je minimalna kazna za silovanje deteta. No, Šaba je kao maloljetnik uspeo da dobije „kaznu“ od tek 50 sati dobrotvornog rada i obavezno prisustvovanje razgovorima sa socijalnim radnicima putem posebnog programa.

Izvor: Dnevna Gazeta/Samhällsnytt/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite