ĐURIČKO SE SELI IZ SRBIJE: Mislio sam da odem i 90-ih, jer nisam mogao da podnesem stanje u državi…

ĐURIČKO SE SELI IZ SRBIJE: Mislio sam da odem i 90-ih, jer nisam mogao da podnesem stanje u državi…

Glumac i od skoro politički aktivista Nikola Đuričko je, prema informacijama koje je objavio dnevni list Blic u današnjem izdanju, odlučio da se odseli iz Srbije.

Taj list se poziva na saznanja iz njegovog okruženja, a navodi se i da je u svom Jugoslovenskom dramskom pozorištu uzeo godinu dana neplaćeno.

Spekuliše se da Đuričko za nastavak karijere “preko bare” može da se osloni na dosadašnje iskustvo u radu sa Anđelinom Džoli na filmu “U zemlji krvi i meda”.

Svojevremeno je u intervjuu za Nedeljnik, Nikola Đuričko na pitanje da li je posle iskustva sa Anđelinom Džoli sa kojom je bio i na dodeli Oskara (čak i nasmejao celu salu), razmišljao o emigraciji?

“Ne znam. Imam agenta u Londonu. Trudim se da zaigram u Ligi šampiona. Znam koliko je narod bio ponosan kada sam se pojavio u filmu

‘World War Z’ s Bredom Pitom. U tom smislu znam kako smo mi, kao male sredine, srećni kad neko naš zabeleži uspeh u svetu. To pruža nadu nekom čoveku u Srbiji da kaže ‘Ako može ovaj Đuričko, onda mogu i ja samo ako budem vredno i dobro radio’.

Istina, par puta sam pomislio da odem iz Srbije tokom devedesetih. Što kaže moj drugar: ‘Sad sam počeo da mislim o odlasku iz Srbije ali bez strasti. Ranije sam hteo da odem, jer ne mogu ovo da podnesem, a sad samo ono – idem’…”, rekao je tada Đuričko.

Izvor: Blic/Nedeljnik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite