(FOTO) GUSTI DIM NAD BRISELOM: Četiri eksplozije odjeknule ispred EU parlamenta! Histerija na ulicama…

(FOTO) GUSTI DIM NAD BRISELOM: Četiri eksplozije odjeknule ispred EU parlamenta! Histerija na ulicama…

Najmanje četiri glasne eksplozije potresle su deo Brisela oko EU parlamenta.

Foto: Tviter

Automobil iz koga se nadvijaju oblaci dima eksplodirao je u blizini EU parlamenta, a potparol vatrogasne službe Valter Derieuw potvrdio je da su ugasili kola, ali je rekao da za sada ne može da saopšti uzrok eksplozije.

Istovremeno potparol briselske kancelarije za saobraćaj kaže da je „Vozilo gorelo na raskrsnici Rue Belliard i Rue de Trêves što je dovelo do iznenađujuće velikog oblaka dima“. Pored navedenog automobila u gradu su se desile još 3 eksplozije

„Službe za spasavanje su došle na lice mesta, ali nemamo informacija o povređenima. Zatvorili smo trake na putu zbog bezbednosnih razloga i uspostavili bezbednosni obruč“ rekao je zvaničnik.

Zgrade adminsitracije parlamenta Evropske unije jednim delom gleda na Rue Billiard, a glavna zgrada parlamenta nalazis se odmah iza te ulice.

Foto: Tviter

Badležni sprovode istragu o mogućem motivu napada i tragaju za počiniocima. Ovo nije prva tragedija takvog tipa koja je potresla Brisel, pa je tako u napadu migranata povezanih sa islamskim terorističkim grupama 2016. godine na aerodrom u Briselu i metro o Molenbeku ubijeno 32 osobe, a ranjeno preko 300 civila.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite